GSX-R 1100 Problem ze światłami.
Moderator: Emil
GSX-R 1100 Problem ze światłami.
Witam.
Mam problem ze światełkami, po zapaleniu świateł drogowych świecą się ciągle wszystkie kierunki i mruga światło pozycyjne. Słyszałem że może to być związane z kablem od masy tylko jest problem ponieważ nie moge go znaleźć. Pomóżcie.
Suzuki GSX-R 1100
Mam problem ze światełkami, po zapaleniu świateł drogowych świecą się ciągle wszystkie kierunki i mruga światło pozycyjne. Słyszałem że może to być związane z kablem od masy tylko jest problem ponieważ nie moge go znaleźć. Pomóżcie.
Suzuki GSX-R 1100
-
- BS Brother
- Województwo: pomorskie
Re: Problem ze światłami.
Porozpinaj wszystkie kostki, posprawdzaj czy wtyki nie są pordzewiałe ..tak o na początek
GS-F N600 (105000km) --> italian whore (16000 + 14000km++)
It's Good to be Bad :devil:
It's Good to be Bad :devil:
Winny może być sam przełącznik zespolony kierownicy... Niestety są one nie zabezpieczone przed deszczem/wilgocią. Bywa, że dojdzie do oderwania(ognicia) przewodu, który zwiera nie tam gdzie trzeba, lub przyrdzewienia styków.
Na początek proponuje poza tym co zasugerował luzik, spsiukać przełącznik preparatem typu oxide clean lub elektrozol... Dostaniesz to w każdym sklepie/hurtowni z częściami samochodowymi.
Na początek proponuje poza tym co zasugerował luzik, spsiukać przełącznik preparatem typu oxide clean lub elektrozol... Dostaniesz to w każdym sklepie/hurtowni z częściami samochodowymi.
WSK125 x 5, Ogar x 3, Komar x 2, Kaczucha, JAWA350, ETZ250 x2, ETZ150, WSK175, Simson S51 Enduro, Aprilia AF1 168ccm, Suzuki TS 50, Suzuki GT 80, Suzuki GSX600F, Cebula CB500, CBR900RR, 2 lata przerwy, GSX750F...
to zostało zrobione od razu . Na dniach zdejmę całą czachę i tak jak sugeruje luzik sprawdzę każdy styk i dam znać co z tego wyszło
dodam jeszcze iż po zakupie motocykla lampa przednia na wybojach lub nierównościach gdy moto wpadał w wibracje czasem przestawała świecić. Po odpaleniu wgl nie reagowała a po przejechaniu paru metrów ponownie sie włączała lub nie lampa z charakterem.
dodam jeszcze iż po zakupie motocykla lampa przednia na wybojach lub nierównościach gdy moto wpadał w wibracje czasem przestawała świecić. Po odpaleniu wgl nie reagowała a po przejechaniu paru metrów ponownie sie włączała lub nie lampa z charakterem.
Raczej lampa z luzem na stykach. Możliwe, że jest tam jakaś masa do stelaża, która jest luźna i elektryka głupieje... Szuka sobie prąd masy inną drogą i głupieje. Względnie wiązka w środku spękała... to będzie cięższa robota...
WSK125 x 5, Ogar x 3, Komar x 2, Kaczucha, JAWA350, ETZ250 x2, ETZ150, WSK175, Simson S51 Enduro, Aprilia AF1 168ccm, Suzuki TS 50, Suzuki GT 80, Suzuki GSX600F, Cebula CB500, CBR900RR, 2 lata przerwy, GSX750F...
-
- Śmigający po niebiańskich trasach
- Województwo: świat i okolice
dupaxxx_jac pisze:czyli kupno nowej lampy jedynie wchodzi w gre ?
Szukaj tej masy! Zalatw sobie schemat instalacji elektrycznej i sprawdz gdzie jest masa od lampy podlaczona. A jak nie znajdziesz to pociagnij nowa i tyle.
PzdR!
+48604276100 +491729778995 http://www.bikepics.com/members/suzinas/
GSX1100g -> GTS1000 -> GSX1400K2 -> SV1000SK3 -> GSX-R1000K4 -> GSX-R1000K6
GMINA
GSX1100g -> GTS1000 -> GSX1400K2 -> SV1000SK3 -> GSX-R1000K4 -> GSX-R1000K6
GMINA
wstawiam schemat ponieważ jestem zielony z elektroniki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czarny z białym paskiem to masa... Idzie prosto do akumulatora. Ja spróbowałbym podpiąć "lewą" masę. Od ramy, albo minusa baterii drugi kabel wprost do kostki. Wsunąć gdzieś przy tym czarny z białym paskiem.
-
- Moderator
- Województwo: mazowieckie
- Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
- Polubił posty: 4
- Otrzymane Polubienia: 13
Re: GSX-R 1100 Problem ze światłami.
miała być poprawa tematu :evil: PW przeczytał a reakcji brak...
którego rocznika/roczników dotyczy problem?
nie walczyć z moderatorem bo się źle to może skończyć :angry_smile:
którego rocznika/roczników dotyczy problem?
nie walczyć z moderatorem bo się źle to może skończyć :angry_smile:
pozdrawiam,
Emil
. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
Emil
. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
Re: GSX-R 1100 Problem ze światłami.
panowie ten czarny kabelek z bialym paskiem podlaczony jest pod kierunek.. i co dalej. Temat poprawie w domu aktualnie jestem w pracy z góry moderatora przepraszam