GSX-R 750 K7 - Błąd FI
Moderator: Emil
GSX-R 750 K7 - Błąd FI
Witam
Problem polega na tym, ze w manualu błąd F1 oznacza tak naprawdę wiele błędów. Nastaje więc pytanie: czy możliwe jest to, że błąd pojawił się przez założenie tłumika yoshimury ? czy ma to jakiś związek ze strumienicą ?
Problem polega na tym, ze w manualu błąd F1 oznacza tak naprawdę wiele błędów. Nastaje więc pytanie: czy możliwe jest to, że błąd pojawił się przez założenie tłumika yoshimury ? czy ma to jakiś związek ze strumienicą ?
Re: Błąd F1 GSX-R 750 K7
wymieniłeś tylko tłumik końcowy
Nie wymontowałeś exap-u lub sondy.
Normalnie po wymianie tylko końcówki nie powinno się świecić.
Nie wymontowałeś exap-u lub sondy.
Normalnie po wymianie tylko końcówki nie powinno się świecić.
-
- Moderator
- Województwo: mazowieckie
- Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
- Polubił posty: 5
- Otrzymane Polubienia: 17
Re: GSX-R 750 K7 Błąd FI
to nie jest "F1" tylko "FI" od "fuel injection" czyli błąd wtrysku paliwa (coś nie tak z elektryką, zła mieszanka itp)

mógł się pojawić od tłumika jak np. jest od złego modelu albo przelotowy i komputer głupieje, albo przy wymianie odczepiłeś jakiś kabelek
co dokładnie rozumiesz pod pojęciem "tłumik"? jak pisze Vais od samej końcówki raczej nie powinno, ale głowy nie dam
mógł się pojawić od tłumika jak np. jest od złego modelu albo przelotowy i komputer głupieje, albo przy wymianie odczepiłeś jakiś kabelek
co dokładnie rozumiesz pod pojęciem "tłumik"? jak pisze Vais od samej końcówki raczej nie powinno, ale głowy nie dam
pozdrawiam,
Emil
. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
Emil
. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
Re: GSX-R 750 K7 - Błąd FI
tłumik mam na myśli za kolektorem... tam gdzie zaczepiany jest na tzw. spręzynkę. No i jest to typowy przelot Yoshi... dodam jeszcze ze do błędu swieci się czerwona lampka od oleju
Zrobiłem zdjcie tego tłumika
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Moderator
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Polubił posty: 17
- Otrzymane Polubienia: 22
Załóż ponownie oryginał będziesz miał odpowiedź czy to błąd prez zmianę.
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
-
- Śmigający inaczej...
- Województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Spróbuj odpiąć aku, odczekać kilka minut. Podepnij ponownie napięcie, odpal sprzęta bez dotykania gazu. Zostaw go odpalonego aż włączy się wentylator. Jeśli po odłączeniu aku i odpaleniu od razu pojawią się wspomniane kontrolki możesz sobie darować dalsze czynności. Powodzenia!
Nie bardzo rozumiem w znaczenia słów, że mogę sobie darować dalsze czynności. To znaczy, że to coś poważniejszego ?
Poszukaj serwisówki od jakiegoś gsx, z opisami błędów i sposobem ich zczytania. Z tego co pamiętam czyta się jak w starych oplach, czyli liczy mignięcia. Powinieneś dojść do tego co konkretnie chce ci "powiedzieć" FI. Moim zdaniem będzie to błąd sondy lambda, która przez otwarty wydech, albo za szybko się wychładza, albo ma zachwiane parametry. Stosuje się do tego emulator sondy lambda.
Nie rozciągam się... Sprawdź błędy...
Nie rozciągam się... Sprawdź błędy...
WSK125 x 5, Ogar x 3, Komar x 2, Kaczucha, JAWA350, ETZ250 x2, ETZ150, WSK175, Simson S51 Enduro, Aprilia AF1 168ccm, Suzuki TS 50, Suzuki GT 80, Suzuki GSX600F, Cebula CB500, CBR900RR, 2 lata przerwy, GSX750F...
-
- Śmigający inaczej...
- Województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Miałem na myśli... jeśli po odpięciu i ponownym podłączeniu aku pojawi ci się błąd, nie musisz go męczyć i czekać do uruchomienia wentylatoramotoassassin pisze:Nie bardzo rozumiem w znaczenia słów, że mogę sobie darować dalsze czynności. To znaczy, że to coś poważniejszego ?
Przepraszam za chwilową nieobecność.
Problem delikatnie się powiększył, mianowicie oprócz błędu motocykl nie wchodzi na obroty tak jak powinien...
Ciężko jest określić nazwę tego co się dzieje. Mogę powiedzieć jedynie że zaczyna się dławić przy 8000 rpm. Wspólnie z moim kolegą mechanikiem doszliśmy do wniosku, że na pewno nie leży problem w sondzie lambda.... Czy może miał ktoś podobny przypadek i mógłby pomóc bo Majówka coraz bliżej a moto nie jeździ
Zaznaczam, że wszelkie propozycje podane przez wszystkich w tym temacie zostały sprawdzone
Problem delikatnie się powiększył, mianowicie oprócz błędu motocykl nie wchodzi na obroty tak jak powinien...
Ciężko jest określić nazwę tego co się dzieje. Mogę powiedzieć jedynie że zaczyna się dławić przy 8000 rpm. Wspólnie z moim kolegą mechanikiem doszliśmy do wniosku, że na pewno nie leży problem w sondzie lambda.... Czy może miał ktoś podobny przypadek i mógłby pomóc bo Majówka coraz bliżej a moto nie jeździ
-
- Po drugiej stronie Mocy
- Województwo: świętokrzyskie
W takim przypadku może warto pojechać do serwisu Suzuki aby zrobili diagnozę co go boli??
Nie musisz przecież tego u nich robić a może pomogą.
W Wawie polecam serwis Suzuki Jaskłowski.
Nie musisz przecież tego u nich robić a może pomogą.
W Wawie polecam serwis Suzuki Jaskłowski.
Ostatnio zmieniony ndz, 20 kwie 2014, 07:31 przez Kozak, łącznie zmieniany 1 raz.
MOTO: SUZUKI GSX-R 750 K5 ->GSX-R 750 L1 -> B.....jednoślad S1000R
T: 697894095
"BS is it not only a symbol, this is way of life"
Pozostaje jedynie opcja z podłączeniem komputera. Poinformuje co dokładnie sie stało
Świece,sprawdzałeś?
Kiedyś takie objawy miałem w Hayce,po wymianie świec było oki
Kiedyś takie objawy miałem w Hayce,po wymianie świec było oki