GSX-R 1000 K9 Dziwne stukanie i cykanie w silniku pomocy!
Moderator: Emil
GSX-R 1000 K9 Dziwne stukanie i cykanie w silniku pomocy!
jestem nowy na forum , wiec witam wszystkich!
niedawno nabylem gsxr 1000K9 nie mam go zbyt dlugo i nie wiem czy to normalne ale wczesniej nie slyszalem tego odglosu! mianowicie chodzi o dziwne stukanie lub cykanie z pod prawej pokrywy silnika! Na zimnym silniku nic nie sychac, odglos zwieksza sie gdy silnik sie nagrzewa! w zasadziew nie ma znaczenia czy jade czy stoje ale podczas przyspieszania oczywiscie sie zwieksza! i gdy jest juz cieply podczas gaszenia sychac charakterystyczne stukniecie!!
mieszkam chwilowo w anglii wiec wybraem sie do 2 serwisow suzuki ale jak to w anglii bywa natrafilem na samych gamonii !! w jednym powiedzieli ze to normalne a w drugim ze prawdopodobnie kosz sprzeglowy do wymiany , koszt -bagatela 450 funtow!
Moto kupilem od pierwszego wlasciciela i ma dopiero zrobione 5800 km wiec zastanawia mnie troche wymiana sprzegla po tak malym przebiegu, zdemontowalem pokrywe i zauwazylem ze lanczuszek ktory jest za koszem jest bardzo luzny ale nie wiem czy tak ma byc czy nie!! sorki za brak polskich znakow!!
prosze o pomoc i z gory dziekuje!!
pozdrawiam Adam!
niedawno nabylem gsxr 1000K9 nie mam go zbyt dlugo i nie wiem czy to normalne ale wczesniej nie slyszalem tego odglosu! mianowicie chodzi o dziwne stukanie lub cykanie z pod prawej pokrywy silnika! Na zimnym silniku nic nie sychac, odglos zwieksza sie gdy silnik sie nagrzewa! w zasadziew nie ma znaczenia czy jade czy stoje ale podczas przyspieszania oczywiscie sie zwieksza! i gdy jest juz cieply podczas gaszenia sychac charakterystyczne stukniecie!!
mieszkam chwilowo w anglii wiec wybraem sie do 2 serwisow suzuki ale jak to w anglii bywa natrafilem na samych gamonii !! w jednym powiedzieli ze to normalne a w drugim ze prawdopodobnie kosz sprzeglowy do wymiany , koszt -bagatela 450 funtow!
Moto kupilem od pierwszego wlasciciela i ma dopiero zrobione 5800 km wiec zastanawia mnie troche wymiana sprzegla po tak malym przebiegu, zdemontowalem pokrywe i zauwazylem ze lanczuszek ktory jest za koszem jest bardzo luzny ale nie wiem czy tak ma byc czy nie!! sorki za brak polskich znakow!!
prosze o pomoc i z gory dziekuje!!
pozdrawiam Adam!
-
- Moderator
- Województwo: mazowieckie
- Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
- Polubił posty: 5
- Otrzymane Polubienia: 14
Re: GSX-R 1000 K9 Dziwne stukanie i cykanie w silniku pomocy
Wrzuć jakieś nagranie dźwięku, będzie łatwiej
pozdrawiam,
Emil
. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
Emil
. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
Ok, myślę ze chodzi Ci o taki odgłos można go porównać do pracy diesel tak?
Taki klekot z prawej strony .
Taki klekot z prawej strony .
Kosz sprzęgłowy zdiagnozujesz szybko, wciśnięta klama - cicho, puszczasz - głośno... Ja koszyków nie tykam, nic się nie rozpadnie, a naprawa pomaga na "chwile"...
WSK125 x 5, Ogar x 3, Komar x 2, Kaczucha, JAWA350, ETZ250 x2, ETZ150, WSK175, Simson S51 Enduro, Aprilia AF1 168ccm, Suzuki TS 50, Suzuki GT 80, Suzuki GSX600F, Cebula CB500, CBR900RR, 2 lata przerwy, GSX750F...
No to Cie pociesze,tak ma być ,to Suzuki hehe ,mam ten sam model i tak samo chodziadam.oko pisze:Dokładnie !!
Chodzi jak diesel!!
Ja tez byłem w szoku jak to usłyszałem, ale trzeba się przyzwyczaic
Powyżej 6 tys nie słychać
Dzieki za info!!
Dobrze ze nie oddalem do serwisu bo pewnie kosz by wymienili!!
Trochę mnie to czaskanie frustruje ale będzie sie trzeba przyzwyczaić !!
Pozdrawiam!!
Dobrze ze nie oddalem do serwisu bo pewnie kosz by wymienili!!
Trochę mnie to czaskanie frustruje ale będzie sie trzeba przyzwyczaić !!
Pozdrawiam!!
K9 11 tys km i też klekocze
Nie ma na to czasu ,żeby tracić czas