Brak mocy, lampa, ramka lampy Vz 800

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
Sidas

Brak mocy, lampa, ramka lampy Vz 800

Post autor: Sidas »

Witam raz jeszcze.

Od 2 miesiecy przyggotowuje nowy nabytek do jazdy. Na 90% gnebiacych mnie pytan odkopalem odpowiedzi na forum.

Pozostaly jak narazie 3:)

Moto: VZ 800 Marauder 1997r

1. Na zimnym silniku moto przy wyzszych obrotach traci moc. Dokładnie wyglada to tak, niskie obroty spoko, jak manetka zostaje przekrecona na maksa to silnik kreci ale nie rwie do przodu. Troche jakby doszedl do odciacia, ale odciecie przy 5 biegu i ok. 100km/h to raczej malo prawdopodobne. Wiem ze przyczyn moga byc dziesiatki, ale czy ktos spotkal sie z takim rpoblemem i poradzi od czego zaczac?

2. Skacze mi reflektor przedni. Byl pekniety, pospawalem spawarka do plastiku, obudowa jest juz sztywna, ale sama lampa drży. Strasznie to denerwujace. Zauwazylem ze pod reflektorem (na polaczeniu ramki i obudowy) jest dziurka jkaby na srube, czy tam powinno byc cos co podtrzymuje lampe? Bawilem sie srubami od regulaci swiatel, ale to zadne rozwiazanie.

3. Zwiazane z 2 czy ma ktos moze, slyszal ze ktos ma, ladna zadbana i w calosci lampe do VZ 800 Marauder 1997r?

Bede wdzieczny za pomoc

Pzdr
Ostatnio zmieniony pn, 12 maja 2014, 12:39 przez Sidas, łącznie zmieniany 2 razy.
miksol
Zmieniacz Żarówek
Województwo: łódzkie

Re: Brak mocy Vz 800

Post autor: miksol »

Ad1. Może sprzęgło się kończy, uślizguje, silnik ciągnie, ale napęd nie jest przekazywany...
WSK125 x 5, Ogar x 3, Komar x 2, Kaczucha, JAWA350, ETZ250 x2, ETZ150, WSK175, Simson S51 Enduro, Aprilia AF1 168ccm, Suzuki TS 50, Suzuki GT 80, Suzuki GSX600F, Cebula CB500, CBR900RR, 2 lata przerwy, GSX750F...
Sidas

Re: Brak mocy Vz 800

Wdaje mi sie ze masz racje. W weekend majowy sie troche przyjrzałem Marudzie i miała konkretnie napięta linke od sprzegła, poluzowałem w weekend przejechalem jakies 200km i jest spoko:)

W kwestii lapmy, oryginal strasznie drogi ASO (ok 800zl). Próbował ktos montować coś takiego?

http://allegro.pl/lampa-przod-duza190mm ... 44841.html

http://allegro.pl/lampa-przod-duza-chro ... 53391.html

Wiem, nieco profanacja, ale dac 1/10 wartosci moto za lampe troche przegiecie a uzywek brak:/

Pozdro
bogdi64
BS Brother
BS Brother
Województwo: dolnośląskie
Otrzymane Polubienia: 2

Re: Brak mocy, lampa Vz 800

Post autor: bogdi64 »

jeśli nie wymieniałeś oleju, to zrób to koniecznie, niestety na sprzedaż wlewają często nowy olej, tylko, że samochodowy :( i sprzęgiełko ma prawo się ślizgać (przekonałem się na swoim przykładzie), co do lampy to proponuję od ursusa, są lepiej wykonane niż te chińczyki (sprawdzone)
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach :)
A1 RH-
tel. 0603 765 563
Sidas

Dzięki! Kurcze, Stary, na początku myslalem ze to zart :-) wiesz, "od ciagnika sobie zaloz", ale faktycznie spoko sprawa. Problem w tym ze przejzalem na alledrogo i same czarne :/ wolalbym chrom.

Może jednak ktoś probowal jakas uniwersalna?
Myślalem zeby wykorzystac mocowanie od oryginalnej lampy, nawiercic centralnie na srodku dziure i przykrecic, ale sie zastanawiam nad efektem. Lampa oryginalna jest plaska tam gdzie mocowanie przez to z pewnosia bardziej se chowa niz ta uniwersalna.

Bede wdzieczny za rady, fotki wymienionej lampy na moto.

Dzieki!
bogdi64
BS Brother
BS Brother
Województwo: dolnośląskie
Otrzymane Polubienia: 2

Post autor: bogdi64 »

chrom nałożyć to nie problem, chińczyki odradzili mi właśnie ze względu na bardzo nie trwałe lustra :(, a po pierwszym miesiącu czarny kolor przestał mi przeszkadzać ;)

https://lh6.googleusercontent.com/-jE6O ... G_0239.JPG

jak widać na fotce, mojemu synowie te też za bardzo nie przeszkadzało ;)
ps: też na początku szukałem zamiennika amerykańca, następcy oddałem oryginał i jeździ z ursusem :)
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach :)
A1 RH-
tel. 0603 765 563
Sidas

No niezle to wyglada :) moze faktycznie sie jeszcze rozejrze za czymś takim :-)

Kurcze u mnie w okolicy żadna galwanizernia nie chciała się zajać ani lampą ani kubkiem od licznika.
Kubek juz kupilem, ale z lampa sie bujam.

Może ktoś zna magika w okolicach Torunia lub
Bydgoszczy który podjąłby się chromowania (lub innej techniki) pokrycia małych matalowychi plastikowych czesci??

Edit

Może ktoś zerknąć w swojej MArudzie co to za śrubka na ramce??? i do czego sluzy?? Nie mam jej niestety.
Bede wdzieczny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ