XF650 Freewind poleci ktoś mechanika

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Di@beł
Zmieniacz Żarówek
Województwo: dolnośląskie
Kontakt:

XF650 Freewind poleci ktoś mechanika

Post autor: Di@beł »

Witam szukam mechanika, kto poleci dobrego fachowca? który naprawi tak jak to trzeba. A więc okolice Leszna, Głogowa jakiś warsztat w którym wymienią mi uszczelkę pod cylindrem w freewindzie. Pisać na priv bądź tutaj . Dzięki LwG !!!
Ludzie ci myślą, że myślą, i te bezmyślne stworzenia stają się wyroczniami decydującymi o życiu tych nielicznych, którzy myślą naprawdę.

Di@beł

DR350, Freewind650
Lord_Nicon
BS Brother
BS Brother
Kontakt:

Re: XF650 Freewind poleci ktoś mechanika

Post autor: Lord_Nicon »

Hej...

Aktualnie z Pushkinem zawieźliśmy nasze sprzęty do Poznania (od Leszna to jakieś 90 km). Pushkinowi polecono ten serwis na forum motocyklowym GSX-a 1400.
Fakt... jest to autoryzowany serwis Hondy jednak mechanik, który tam pracuje od zawsze śmiga na Suzuki i podobno zna się na tych maszynach. Jak na pierwszy rzut oka wygląda to dobrze, na plus może świadczyć również to że stoją tam motocykle z napisem POLICJA na owiewkach.

Nasze maszyny będą do odebrania w przeciągu tygodnia więc wtedy będę mógł powiedzieć coś więcej na temat ich profesjonalizmu, skuteczności i podejścia do maszyn.

P.s. Akurat znam temat poszukiwania sprawdzonego serwisu. We Wrocławiu już na nie jednym się przejechałem. Zobaczymy co wyjdzie z tym tutaj, jak odbiorę maszynę to napisze coś więcej...

Strona z odnośnikiem do tego serwisu:
https://www.google.pl/#q=H... jednoślad%20motopo ... ozna%C5%84

pozdr...
Nicon
Najpiękniejsza rzecz to swoje moto mieć
---GS 550 M (Katana) 83' -----> GSXF 750 - 99' ( sprzedany :( )-------> GSF 1250 GT - 09' "Szary Diabeł"
....kom: 667 651 296.....

https://bikepics.com/CI/members/lord_nicon
Di@beł
Zmieniacz Żarówek
Kontakt:

Ok czekam na info bo ogólnie tragedii nie ma, delikatnie zacieka, brudzi silnik co mi się bardzo nie podoba. Jak byś mógł się przy okazji dowiedzieć jaki koszt takiej wymiany to byłbym wdzięczny. LwG !!!
Ludzie ci myślą, że myślą, i te bezmyślne stworzenia stają się wyroczniami decydującymi o życiu tych nielicznych, którzy myślą naprawdę.

Di@beł

DR350, Freewind650
Di@beł
Zmieniacz Żarówek
Kontakt:

Znalazłem, mój freewind za jakieś trzy tygodnie trafi do serwisu na wymianę uszczelki. Dłaczego za trzy tygodnie ponieważ mają sporo roboty przed sezonem, a co za tym idzie- dokładność w robocie której się podejmują. Pozdrawiam

Di@beł

DR350, Freewind650
Di@beł
Zmieniacz Żarówek
Kontakt:

Postanowiłem sam wymienić tą felerną uszczelkę pod cylindrem. Miałem obawy że mogę coś nie tak złożyć, że zostaną jakieś części, śruby, ewentualnie podkładki :) Przy wymianie pomógł mi wuja, gdyż stwierdziłem że mogę mieć problemy z rozrządem. Do tej pory moje doświadczenia przy rozbieraniu silnika zatrzymały się na WSK, OGAR, ROMET i różne tego typu silniki. Podczas wymiany wszystko poszło bez problemu i nawet wszystko trafiło na swoje miejsce:) Suzi sucha czysta gotowa do jazdy z czego jestem bardzo zadowolony :)

Di@beł

DR350, Freewind650
ODPOWIEDZ