Mir, pozwolisz że zdecydowanie się z Tobą nie zgodzę. Nie porównuj aluminium na CZ do aluminium stosowanego na naszych moto... To jest zdecydowanie całkiem inne, to stare z Twojej historii jest bardziej ameliniowe niż aluminiowe...mir pisze:Polerowane aluminiu fajnie wygląda na początku tak samo jak znal używany do klamek jednak po niedługim czasie efekt pójdzie w czort polerowałem kiedyś CZ-tę było super po paru miesiącach tragedia
Ale do rzeczy, miałem polerowane dwa moto, pierwszym Intruzem latałem 3 lata, obecny właściciel lata kolejne 3 i NIC SIĘ NIE DZIEJE !! !! Później miałem dwa lata VZR'a, w którym też większość gratów była polerowana... Obecny właściciel lata drugi sezon.... I co ?? Absolutnie dokładnie to samo - zero straty efektu.
Zaraz napiszesz, że pewnie nic innego nie robiłem, ja i obecni właściciele, jak polerowanie... Otóż wyprzedzę to stwierdzenie, myłem moto normalnie myjką ciśnieniową, gąbką i szamponem samochodowym... Jeździłem w różnych warunkach, słońcu i deszczu, jak miałem wenę, to MAX 2 razy do roku przetarłem te elementy pastą AUTOSOL i przez cały ten czas (przypominam - VS1400 jest po polerce już 6 lat, widuje się z jego włascicielem od czasu do czasu) polerki wyglądają, jakby były robione w zeszłym tygodniu... Więc zdecydowanie polecam takie działania, koszt niewielki, frajda i efekt absolutnie wskazany i satysfakcjonujący...