Kichanie, odpalanie, wysokie obroty, temp srad 750 2000r
Moderator: Emil
Kichanie, odpalanie, wysokie obroty, temp srad 750 2000r
Witam posiadam srada jak w temacie i
1.na zimnym bardzo słabo odpala a jest na wtrysku
2.jak nabierze temperatuty pali ładnie ale ma obroty koło 1.5tys
3.potrafi czasami kichnąć
4.kiedy powinien się wentylator włączać bo u mnie przy ponad 100 stopniach chyba dokładnie 102
5.manetka gazu nie reaguje od razu tylko z centymetr nic dopiero później
6.Przy zmienianiu biegów nie schodzi czasem z obrotów i potrafią wisieć na 3 czy 4 tys
7.Model ten chyba ssania nie ma a przy lewej manetce jest tak jakby ssanie
Prosiłbym o odpowiedzi na moje pytania co można poradzić na takie rzeczy gdzie szukać przyczyn itd.
1.na zimnym bardzo słabo odpala a jest na wtrysku
2.jak nabierze temperatuty pali ładnie ale ma obroty koło 1.5tys
3.potrafi czasami kichnąć
4.kiedy powinien się wentylator włączać bo u mnie przy ponad 100 stopniach chyba dokładnie 102
5.manetka gazu nie reaguje od razu tylko z centymetr nic dopiero później
6.Przy zmienianiu biegów nie schodzi czasem z obrotów i potrafią wisieć na 3 czy 4 tys
7.Model ten chyba ssania nie ma a przy lewej manetce jest tak jakby ssanie
Prosiłbym o odpowiedzi na moje pytania co można poradzić na takie rzeczy gdzie szukać przyczyn itd.
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
Re: Kichanie, odpalanie, wysokie obroty, temp srad 750 2000r
Czołgiem.Wypadałoby się najpierw przywitać :angry_smile:
Nie wiem jak jest w Twojej ćwiartce ale miałem 600-tkę z tego z tego rocznika i była na ssaniu.
Nie wiem jak jest w Twojej ćwiartce ale miałem 600-tkę z tego z tego rocznika i była na ssaniu.
Gdy zakładam kask,innaczej patrze na świat.
Gsxr 600 srad pojechał.Gsxr 1000 k5
Gsxr 600 srad pojechał.Gsxr 1000 k5
Najpierw zapoznaj sie z regulaminem i wstap do przywitalni... :angry_smile:
Ps. Trafiłeś nie na zwykłe prymitywne forum lecz do pewnej społeczności (ludzi pozytywnie zakręconych) :moto:
Napewno Ci pomożemy :mrgreen:
Ps. Trafiłeś nie na zwykłe prymitywne forum lecz do pewnej społeczności (ludzi pozytywnie zakręconych) :moto:
Napewno Ci pomożemy :mrgreen:
Trochę nie ogarniam ale ok Witam wszystkich jestem tu nowy pomoże ktoś?
Zajrzyj do regulaminu, bo w innym przypadku administracja ten post usunie....
Ps. Masz na to zaledwie kilka godzin.....
Aha.... i my nie jesteśmy w tym momencie jacyś złośliwi... Tylko chcemy wiedziec z kim piszemy...
Ps. Masz na to zaledwie kilka godzin.....
Aha.... i my nie jesteśmy w tym momencie jacyś złośliwi... Tylko chcemy wiedziec z kim piszemy...
miał ktos moze podobne przypadki u siebie? i pomoze rozwiać moje watpliwosci?
Zobacz tą dzwignie ssania. Skoro jest tzn. że musisz mieć ssanie ręczne... co do tych nie schodzących obrotów to źle podaje paliwo na cylindry. Zobacz jeszcze w jakim stanie masz filter powietrza...
coś mi się obiło o uszy że to regulacja powietrza a nie ssanie , filtr chyba tez tu nie ma znaczenia aczkolwiek sprawdzę bardziej coś z otwieraniem przepustnicy ? miał ktoś może w jakiś innych modelach podobnie?
-
- BS Admin
- Województwo: mazowieckie
- Polubił posty: 173
- Otrzymane Polubienia: 19
- Kontakt:
nie znam tego modelu ale wszystko ma wpływ na w/w objawy....
to może być kilka problemów nakładających się na siebie ale biorąc pod uwagę wszystkie objawy razem to wskazuje na nieprawidłowy skład mieszanki - zbyt bogaty...
Naturalnym dla mnie działaniem było by pobawienie się tą dźwigienką od powietrza... to w końcu składowa mieszanki paliwowo - powietrznej
Przymknięty dopływ powietrza to znaczne wzbogacenie składu mieszanki. Zobacz na ciepłym silniku jak to działa - w jakim położeniu jest lepiej....
Koniecznie trzeba sprawdzić filtr powietrza.
Możesz podjechać do stacji kontroli pojazdów i poprosić o sprawdzenie składu spalin, wtedy będzie dokładnie wiedzieć od czego zacząć....
to może być kilka problemów nakładających się na siebie ale biorąc pod uwagę wszystkie objawy razem to wskazuje na nieprawidłowy skład mieszanki - zbyt bogaty...
Naturalnym dla mnie działaniem było by pobawienie się tą dźwigienką od powietrza... to w końcu składowa mieszanki paliwowo - powietrznej
Przymknięty dopływ powietrza to znaczne wzbogacenie składu mieszanki. Zobacz na ciepłym silniku jak to działa - w jakim położeniu jest lepiej....
Koniecznie trzeba sprawdzić filtr powietrza.
Możesz podjechać do stacji kontroli pojazdów i poprosić o sprawdzenie składu spalin, wtedy będzie dokładnie wiedzieć od czego zacząć....
Motocykl... i do pełni szczęścia już tylko chwila... chwila wolnego, pogoda i kompan na kole.
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
CX500E=>B12sK6=>GSF1250GT=>
AN400=>CBF1000=>1200RT&1200GS
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
CX500E=>B12sK6=>GSF1250GT=>
AN400=>CBF1000=>1200RT&1200GS
Dzięki każda następna wiadomość i trop dużo daje a tym bardziej jakby ktoś miał coś na podobę