Prośba O Pomoc - Układ Paliwowy Suzuki Gsx 750 98'

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

fran_as

Prośba O Pomoc - Układ Paliwowy Suzuki Gsx 750 98'

Post autor: fran_as »

Witam,
Od 2 tygodni składam gsx 750 z 98 roku i została mi ostatnia niestety wybrakowana część - zbiornik i wszystko co do okola. Nie posiadam do zbiornika nic do w nim powinno być i tutaj jest moja prośba o pomoc. Zwyczajowo do zbiornika wchodzi czujnik poziomu, kranik podciśnieniowy i przewody odpowietrzania i powrotu paliwa. Tutaj w zbiorniku mam wejście na środku na dwie rurki (powietrze i powrót?) i trzy otwory w zbiorniku. Dwa kwadratowe na 4 śrubki i jeden na dwie. Zakładam ze na dwie jest kranik, jeden na 4 to poziom paliwa a drugi... Do czego jest pozostały otwór?. Ostanie pytanie czy w takim motocyklu jest kranik podciśnieniowy czy zamykany klasycznie (nie widzę przewodu podciśnienia). Jeśli do podciśnienia to gdzie szukać w gaźnikach jego wyjścia?

Z góry dzięki za pomoc
luzik
BS Brother
BS Brother
Województwo: pomorskie

Re: Prośba O Pomoc - Układ Paliwowy Suzuki Gsx 750 98'

Post autor: luzik »

w gsf600 z 95-99 buło tak, że z kranika do baku wchodziły 2 rurki, miał on też wejście na podciśnienie, a wężyk wpięty do króćca w gaźniku skrajnie prawym
GS-F N600 (105000km) --> italian whore (16000 + 14000km++)
It's Good to be Bad :devil:
fran_as

a w gsf są dwa czy trzy otwory? (nie licząc wejść na rurki) Chodzi mi czy było coś mocowanego na do takiego samego otworu jak czujnik poziomy po za nim...

Znalazłem schemat od gsx
http://images.cmsnl.com/img/partslists/ ... 6_5091.gif

I w nim widać
1 - kranik
7 - czujnik poziomu
9 - ??? co to jest?
Jajco
Po drugiej stronie Mocy
Po drugiej stronie Mocy
Województwo: mazowieckie

Post autor: Jajco »

Chodzi o gsx 750 inazuma?
jeśli tak, to jeden kwadrat - poziom paliwa, drugi - czujnik rezerwy.
podłóżny na dwie śrubki - kranik, w Inazumie podciśnieniowy, ale gdzie w gaźniku szukać to nie pamiętam już...
też kiedyś śmiagałem Inazumą :-)
Pozdrawiam, Paweł
GSX 750 Inazuma był, jest ...

tel. 604829880
fran_as

Dzięki wielkie. A jeszcze jedno pytanie, czy te czujniki i kranik będą pasować z jakiegoś innego suzuki? Trochę słabo z częściami konkretnie do tego modelu...
ODPOWIEDZ