Łańcuch - jak rozpoznać firmę

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Generał

Łańcuch - jak rozpoznać firmę

Post autor: Generał »

mam mały problem. Otóż:
W swoim GSXF 750 2005r muszę wymienić łańcuch. Zatem zakupiłem cały zestaw (myślę, że najlepszy wybór) bo padło na DID 530/50 VX i jakieś nowe zębatki oczywiście... Ale o co chodzi... Wyszukałem zestaw na alledrogo. Przesyłka przyszła po 2 dniach a jak wiecie pracuje w delegacji i nie mogłem tego osobiście odebrać i przebadać... Powiedzcie mi czy firma Daido Kogyo w jakiś sposób oznacza swoje łańcuchy czy pozostaje mi ufać temu sprzedawcy, że nie sprzedaje podróbek... Wiem tylko to, że jest cały czarny, a nie "złoty"... bo oczywiście zdjęcie w ogłoszeniu było tylko zdjęciem uniwersalnym jak mi wytłumaczył sprzedawca...
Pomóżcie, bo nie mam zamiaru zakładać łańcucha który okaże się jakimś badziewiem a nie DID zerwie mi się i narobi szkód :evil:
Vais

Re: Łańcuch - jak rozpoznać firmę

Post autor: Vais »

Na originale powinien być napis 530 VX ,jeśli jest cos innego albo w ogolę nic nie ma to...
Jak na zdjęciu był złoty to powinieneś dostac złoty ,jest różnica w cenie miedzy złotym a czarnym ,różnią się tylko kolorem

a pudełko powinno byc oryginalne
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Generał

Wlasnie wrocilem i od razu spojrzalem na opis. Na lancuchu pisze DID 50vx
armando763

Post autor: armando763 »

witam , mam problemik z rozpoznaniem modelu łańcucha .Napisane jest did 530 i? coś jakby grecka sigma i pod spodem napisu piorun dodam za łańcuch w kolorze złotym. Da się dokupić pojedyncze ogniwa bo ktoś za mocno zakuł łańcuch i tuleje szlak trafił i stuka teraz podczas jazdy.Pozdrawiam
Vais

Jak DiD 530 to zakowke kupuc pod rozmiar mocną i juz. Można dostać w każdym sklepie co sprzedają łańcuchy, jak nie ma na miejscu to zamowi, koszt okolo 25pln
Jacek
Moderator
Moderator
Województwo: dolnośląskie
Kontakt:

Post autor: Jacek »

RM-Z 250 + GM500
tel. 502 341 006
Bociek
The Real One
The Real One
Województwo: podkarpackie

Post autor: Bociek »

GS 500 SF - Na Zawsze
XL1000V SD02 - Nieoczekiwany Adwenczer
DL1000 V-STROM K2 - Wielkie Zaskoczenie
armando763

sama zakuwka nie załatwi sprawi bo poszła jeszcze tuleja wiec potrzeba kupić zakuwkę i przynajmniej jedna ogniwo ale jakie?model znam
czyli 530 ale V czy VM a może jest to łańcuch ZVM?Jak poznam model lancucha to kupie odpowiednia zakuwke i uszkodzony element wymienie na nowy jesli da sie kupic 1-2 ogniwa?Lancuch jest mozna powiedziec jest nowy ma z 1000km przebiegu choc ma juz 5-6 lat.
Vais

Łańcuch jest tak mocny jak jego najsłabsze ogniwo, wiec kup najmocniejszą zakowke i skombinuj najmocniejsze ogniwo i po kłopocie.
AdamOSA
BS Brother
BS Brother
Województwo: pomorskie
Otrzymane Polubienia: 2

Post autor: AdamOSA »

Tak na przyszłość .... Modele łańcuchów tego samego rozmiaru np.: 520,525,50(530) czyli VX VX2 VM ERV3 i.t.d...... różnią się między sobą rozmiarami i NIE WOLNO ich stosować zamiennie !!! Jeżeli łańcuch VX to zakówka VX ....

Teoria z postu powyżej jest trochę ..... za dobra :roll:
Simson SR2,WSK,JUNAK,XS400(jeszcze nie wiedziałem że SUZI jest najlepsze),GSXR400 - wynalazek , małżeństwo , chwila nieuwagi żony - GSX1300R
No i jest wymarzony pierdopęd na tor !! ( w 2012 niestety zdrada :-) )
A do wiosny na DR-Z 400SM lub E
Vais

No widzisz.Ja myślałem ,ze rozmiar np.530 jest stały ,tylko różni się mocą/twardością zastosowanego materiału.
AdamOSA
BS Brother
BS Brother
Województwo: pomorskie
Otrzymane Polubienia: 2

Post autor: AdamOSA »

Na co drugim ogniwie powinieneś mieć wybite DID naprzemiennie z modelem łańcucha .
Jeżeli masz VM to podaj mi na PW adres to wyślę ci z dwa ogniwa ale mam tylko VM z rozmiaru 50(530)
Simson SR2,WSK,JUNAK,XS400(jeszcze nie wiedziałem że SUZI jest najlepsze),GSXR400 - wynalazek , małżeństwo , chwila nieuwagi żony - GSX1300R
No i jest wymarzony pierdopęd na tor !! ( w 2012 niestety zdrada :-) )
A do wiosny na DR-Z 400SM lub E
armando763

Witam i tu jest ten problem bo jest tylko wybite did 530 i ten piorun jak ze skrzynki elektrycznej i cos jak,, E'' i nic wiecej i tu jest problem -co to za model ? chyba kupie did vm i sie nie będę zastanawiał niby 350 zyla ale z drugiej strony jak poszlo jedno ogniwo to reszta tez pewnie nie lepsza.
Generał

tak jak piszesz. Na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać. Ja jak swojego nowego DIDa założyłem do moto to całkiem inaczej się jeździło (stary łańcuch w sumie też DIDa już trzeszczał i dziwnie zrywał)
ODPOWIEDZ