Kod lakieru - jak rozpoznać w VZR

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
roosman

Kod lakieru - jak rozpoznać w VZR

Post autor: roosman »

Cześć, patrzyłem w szukajce ale nie znalazłem. Podczas sezonu, jak latałem z dziewczyną, to jej dziwne klamerki w butach poniszczyły mi plastiki pod fotelem - postanowiłem zrobić to po sezonie. Przy okazji jeszcze zwaliłem zbiornik i też dałem do lakierowania bo miał kilka paskudnych rys po poprzednim właścicielu a do polerki się nie nadawały. Lakiernik zadzwonił do mnie i poprosił żebym mu po Vinie rozpoznał w serwisie jaki mam lakier, bo "Ty masz tu jakąś z dupy perłę, a nie zwykły czarny" wiec dzwonię do serwisu (MotoHangar) i co słyszę - Suzuki nam nie podaje kolorów ponieważ prowadza politykę (podobno od kilku lat), że części się zamawia, podając Vin i przychodzą już polakierowane i mi nie pomoże :shock: :shock:
Więc pytam pana grzecznie aczkolwiek stanowczo, czy jakbym sobie zrobił sznita na ramie i chciał zrobić zaprawkę to z polityki Suzuki wynika że mam zamówić nową polakierowaną ramę? Po czym obydwaj głupio się pośmialiśmy, pożegnaliśmy i zakończyliśmy rozmowę - a ja nadal nie mam kodu. Pewnie lakiernik sobie z tym poradzi, ale:
1 - czy da się jakoś rozszyfrować kod lakieru z Vinu?
2 - może jest gdzieś jakaś wlepa na motocyklu na której jest ten kod napisany?
3 - ktoś z was może pracuje gdzieś gdzie po Vinie jest mi w stanie ten kod odszukać

Mowa jest oczywiście o VZR, K8

Dzięki. R.
harpoon
BS Admin
BS Admin
Województwo: śląskie
Polubił posty: 5
Otrzymane Polubienia: 25
Kontakt:

Re: Kod lakieru - jak rozpoznać w VZR

Post autor: harpoon »

Z tego co wiem, tak właśnie w Suzuki mają, nie są w stanie podać Ci nr lakieru, części przychodzą polakierowane.
Na innym forum ponoć można było znaleźć info na stronie:

http://www.alpha-sports.com/suzuki_parts.htm
kliknij rok 2008, model motocykla M109, a następnie COLOR CHART i tam powinna się pojawić tabelka, ale niestety przy tym modelu nic się nie pojawia...
Marauder VZ800 - sprzedany
Intruder VS1400 - wspomnienie
Intruder M109R K7 - odjechał
XV1900 Raider - historia
Tiger Explorer 1200 - oswojony
KolejnyTiger 1200 XCa - nowe wcielenie
Tygrys po raz trzeci
tel. 665-392-191
marian07

Post autor: marian07 »

zerknij tu, tabelka jest z 2011, ale pewnie paleta kolorów jest stała. zobacz czy z naklejki z kolorem jakiś kod podchodzi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
roosman

marian07 - ta tabela którą podałeś pokrywa się z tą z linku harpoon'a ale 2011 i wyżej z tym że tam nie ma żadnej perły - po nazwach sądząc. Znowu jak patrzyłem na 2007 i 6 to już zupełnie dramat - kilka czarnych i dwa kolory gdzie jeszcze nazwy wpisano kodami - Boże, dlaczego życie nie może być prostsze... jednak jest światełko w tunelu "YAY" Peral nebular black. Zobaczmy, może mi się jeszcze uda coś rozszyfrować z tablicki znamionowej albo z VIN, grunt że coś już mam - ale to już jutro z rańca..
Dzięki Panowie.
roosman

Temat zakonczony. "YAY" Lakiernik dorobil 50tke lakieru, pisknol cos na próbę i jest właściwy. Dziękuję za pomoc.
ODPOWIEDZ