Synchronizacja gażników VZ 800 Maruda
Synchronizacja gażników VZ 800 Maruda
Witam,
mam zamiar zrobić regulację i synchronizację gaźników przez warsztat polecony oczywiście przez Was.
Rejon to Wielkopolska a dokładnie Poznań-Plewiska-Komorniki.
Proszę o namiary dobrych fachowców w tej dziedzinie.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam .
mam zamiar zrobić regulację i synchronizację gaźników przez warsztat polecony oczywiście przez Was.
Rejon to Wielkopolska a dokładnie Poznań-Plewiska-Komorniki.
Proszę o namiary dobrych fachowców w tej dziedzinie.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam .
Re: Synchronizacja gażników VZ 800 Maruda
To nie jest skąplikoeane kup wakometr na 2 lub 4 i sam je ustaw najpierw zawory potem skład i wolne obroty wkreć waku zrównaj oba waku do sie kręcąc linką do synchro i tyle za to co zapłacisz za ustawienie masz waku dla siebie
mxtt super dzięki za pomoc super
jak na razie wszystko jest gicio czasami zdarza się strzał w rurę ale kurcze synchro samemu za młody doświadczeniem jestem
ale dziękuję za info
jak na razie wszystko jest gicio czasami zdarza się strzał w rurę ale kurcze synchro samemu za młody doświadczeniem jestem
ale dziękuję za info
Zakręc jeden z gaźników na śrubie mieszabki tylko wyczuh który to gar poczytaj na moim poście serwisówka to nie wszystko
Dzięki mxtt jak tylko się ociepli podejdę do tematu bo dzisiaj u Nas tylko 2 w plusie. Zobaczę jeszcze świecę bo gość dość długo jeździł bez jakiś regulacji czy wymianie świec.
gdyby co będę pytał bo widzę że z Ciebie dobry mechanik
gdyby co będę pytał bo widzę że z Ciebie dobry mechanik
hej mxtt dobra będę brał się za synchro gaźników jeżeli Tobie sie udało ja spróbuje to powtórzyć
.
Po pierwsze kupie vakuometr i znalazłem
http://allegro.pl/wakuometr-1-0-wakuome ... 08828.html
zerknij tylko czy takie końcówki co On podaje są prawidłowe do Marudy.
Po pierwsze kupie vakuometr i znalazłem
http://allegro.pl/wakuometr-1-0-wakuome ... 08828.html
zerknij tylko czy takie końcówki co On podaje są prawidłowe do Marudy.
Tytuł wiadomości: Re: vz 800 dopalanie w rurachFolder: Do wysłania
Cześć potrzebujesz gwint M5 nie bierz tego waku weź 0,6 są takie musisz mieć zakres 0 - 0,6 pomiar bedzie około -0.35 - 0,2 bar ale musisz dodać dławiki na rurki bo będą latać wskazówki załurz nakrętki na rurki i nagwintuj z boku wkręć sruby i masz dławiki tylko zaciągnij taśmą rurki żeby śruby ich nie przecięły przy dławieniu jak 210zł to za drogo to daj zńać jest plan B i plan C
Cześć potrzebujesz gwint M5 nie bierz tego waku weź 0,6 są takie musisz mieć zakres 0 - 0,6 pomiar bedzie około -0.35 - 0,2 bar ale musisz dodać dławiki na rurki bo będą latać wskazówki załurz nakrętki na rurki i nagwintuj z boku wkręć sruby i masz dławiki tylko zaciągnij taśmą rurki żeby śruby ich nie przecięły przy dławieniu jak 210zł to za drogo to daj zńać jest plan B i plan C
oki dzięki za info
wezmę te jak polecasz http://allegro.pl/wakuometry-0-6-wakuom ... 23796.html
widzę że w tym zestawie są dławiki a cena mnie nie odstrasza
widziałem tez że na butelki można zrobić a Ty jaki jeszcze masz plan b i c ?
wezmę te jak polecasz http://allegro.pl/wakuometry-0-6-wakuom ... 23796.html
widzę że w tym zestawie są dławiki a cena mnie nie odstrasza
widziałem tez że na butelki można zrobić a Ty jaki jeszcze masz plan b i c ?
Plan B to kupujesz dwa zegarowe medyczne mierniki ćiśnienia krwi po 20 zł mają mebrany kręcąc regulacją zmieniasz je na wakuometry synchronizujesz podciśnienie obu w ustach dorabiasz jakieś dławiki i masz to samo za 50 zł :babe: a plan C to na rurki ale to cyrk nie polecam
210 zł to dwukrotna synchronizacja u speca a sprzęt jest Twój na stałe;)
Posty o ortografii i zasadach usunąłem prosze otworzyc dyskusje w odpowiednim dziale