vzr 1800 gaśnie przy załączonych kierunkowskazach

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
SEBA

vzr 1800 gaśnie przy załączonych kierunkowskazach

Post autor: SEBA »

Witam przed sezonem postanowiłem sprawdzić podstawowe elementy i stwierdziłem że przy załączaniu kierunkowskazów motor gaśnie . Jeżeli mielibyście jakieś sugestie odnośnie przyczyny chętnie skorzystam .
Generał

Re: vzr 1800 gaśnie przy załączonych kierunkowskazach

Post autor: Generał »

A ma jakieś spadki napięcia. Traci obroty stopniowo czy odrazu po włączeniu kierunku gaśnie?
SEBA

Gaśnie natychmiast po włączeniu kierunków , ładowanie sprawdziłem 14, 3 czyli prawidłowe . Pozostałe światła stop drogowe , mijania , klakson działają bez zarzutu .
kali
The Real One
The Real One
Województwo: podlaskie
Kontakt:

Post autor: kali »

Sprawdź podłączenie masy wszystkich kierunków. Profilaktycznie popraw je. Szczególnie jeśli masz podłączoną masę gdzieś do ramy. Duża rezystancja wynikająca z korozji, osadu czy luzu łączeniowego może właśnie powodować bardzo duży spadek napięcia i w efekcie sprzęt zgaśnie. Czasem wystarczy poruszać przewodami w miejscu łączeń, by wykryć miejsce problemowe.

1. Sprawdź, czy włączenie awaryjnych powoduje również gaśnięcie moto. Jeśli tak, szukaj dalej. Jeśli nie, przyczyna jest gdzie indziej. Może przełącznik zespolony?
2. Jeśli odp. na pkt 1 jest pozytywna (moto gaśnie) i chcesz ustalić, która lampa powoduje problem, wykręcaj kolejno żarówki kierunkowskazów i sprawdzaj, czy moto nadal gaśnie przy włączeniu kierunków. Jeśli moto przestanie gasnąć, lampa z której ostatnio wykręciłeś żarówę będzie tą problemową.

to tak na wstęp ;)
pozdr
- pozdrawiam
kali

GSF 1200 (bandziorno)
tel. 509 524 282
gg: 6310520
SEBA

Dzięki za info . Problem prawdopodobnie leży po stronie akumulatora , na chwilę obecna zamówiłem nowy po założeniu okaże się czy diagnoza była prawidłowa .
ODPOWIEDZ