vs 750 problemy techniczne

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
marian07

Re: vs 750 problemy techniczne

Post autor: marian07 »

ano tak zrobili - (układ to nr 2 na rysunku wcześniejszym budzika), najdokładniej sprawdzić można jak manual zaleca (rysunek) , nie ma danych ile ma być przy 20 stopniach, to by mniej więcej teraz na zimnym zmierzył i widać by było czy nie lipa z termistorem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ricorro

Post autor: ricorro »

Maniu prawdopodobnie jest jak mówisz. A potem płacimy za to gówno po x10........... Jak by nie mogli na zwykłym bimetalu (wiem że to juz nie było by tak precyzyjne I NIEZAWODNE.... Ale jak widać mu sie spieprzyło
bercik
Podpatrywacz
Województwo: dolnośląskie

Post autor: bercik »

Witam :)
Ta kontrolka się zapala tylko podczas jazdy, i tylko wtedy jak wentylator nie chodzi zazwyczaj jak się zatrzymuje na poboczu za chwilę się włącza wentylator i po 10 s gaśnie albo samo gaśnie bez wentylatora. Co do schematów kumam jestem elektrykiem :P dobry pomysł żeby zmierzyć ten termistor. Jednak ja bym stawiał na chłodnicę coś tego typu że jest zamulona. Rozbiorę na dniach to dam znać co do tej rezystancji i do chłodnicy bo teraz mam trochę nauki na studia i nie mam czasu:)
Dzięki wielkie za pomoc i zainteresowanie moim problemem
pozdrawiam
bercik
Podpatrywacz
Województwo: dolnośląskie

Post autor: bercik »

Jednak jeszcze dzisiaj wieczorem zbadam tą sprawę z termistorem , wymienię płyn chłodniczy i sprawdzę czy nic się nie zamuliło tam.
Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie Nie równe przechodzenie z wolnych obrotów na średnie jak silnik zaczyna brać mieszanke z przepustnic. Czy to wina modyfikowanych wydechów? Tak myślałem żeby z astry wziąć sonde lambda i włożyć do tłumika i zobaczyć na kompie jaka jest mieszanka ? Myślicie że to ma sens ?
ricorro

Post autor: ricorro »

Nie kombinuj szkoda czasu weź do wody i sprawdź rezystencję..... poprawność połączeń
ODPOWIEDZ