GSX 750 F katana licznik

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Wilku

GSX 750 F katana licznik

Post autor: Wilku »

Czy ktoś ma jakieś rozwiązanie, żeby licznik , a konkretniej drogomierz przerobić z mil na kilometry na godzinę ? albo czy ktoś wie gdzie takowy dostać i ewentualnie wymienić (jakie to będą koszta)
Generał

Re: GSX 750 F katana licznik

Post autor: Generał »

a jakbyś dopisał sobie cyferki zamiast kupować nowy albo druknął sobie na folii i nakleił? :mrgreen:
Wilku

Generał co Ty pijany ? DROGOMIERZ :P nie cyferki na budziku. tylko miara ile przejechałeś np od tankowania, czy przebieg motocykla :D trzeba jak dziecku tłumaczyć :D
Na samym budziku mam obydwa, chociaż km są mniejsze. ale dystans zlicza w milach i to mnie wku... :D
Generał

tej no racja... za dużo na głowie mam i sie wszystko przewraca. Jutro bardzo ważne egzaminy i już błądze myślami...
nie pozostaje chyba nic innego jak zanabyć nowe wnętrzności do licznika... :?
bohas
Moderator
Moderator
Województwo: opolskie

Post autor: bohas »

Najtańszą opcją jest zamontowanie sobie licznika rowerowego (to nie żart) Miałem tak w swoim moto. Prędkościomierz mi przekłamywał i zamontowałem. Dodatkowo kilka przydatnych informacji. Czas jazdy, średnia prędkość itp. itd. Instrukcję montażu masz tutaj
Wilku

bohas, thx :) poważnie się nad tym zastanowię :)
Wilku

i chyba po pierwszych 300 km-ach, kiedy już przelicznik mam w głowie, przestało mi to przeszkadzać :D
i chyba jestem walnięty, bo osiągnąłem spalanie 4,68 litra / 100 km :D
Wracając, na ten licznik rowerowy, to nawet nie ma miejsca na kierownicy. a jeszcze muszę gdzieś upchnąć gniazdo i kawałek rurki, na który będę mógł zaczepić uchwyt od nawigacji....
Generał

Co do gniazda zapalniczki to ja mialem zamontowane po lewej stronie na czarnej czesci plastiku. Zaslepiana aby woda sie nie dostawala. Na bezpieczniku i osobnym wyłączniku (pod siedzeniem). A montaż gniazda sam w sobie jest dziecinnie prosty... Zatem bez żadnych trudności to zrobisz
Wilku

wiem, chodziło mi bardziej o miejsce na to gniazdo
bo nie widziałem nic sensownego, ale cóż, mam ją od kilku dni
Generał

Ja miałem Gniazdo m.w. w tym miejscu.
Jest tu od........ miejsca na zapalniczke przecież
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
bohas
Moderator
Moderator
Województwo: opolskie

Post autor: bohas »

Wilku666 pisze:Wracając, na ten licznik rowerowy, to nawet nie ma miejsca na kierownicy. a jeszcze muszę gdzieś upchnąć gniazdo i kawałek rurki, na który będę mógł zaczepić uchwyt od nawigacji....
Ja w swoim miałem licznik przyczepiony do "deski rozdzielczej" :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wilku

generał, myślałem o nieinwazyjnym miejscu, bez robienia otworu w plastikach
ODPOWIEDZ