z racji tego że szukam przyczyny delikatnego szarpania przy równomiernej jeździe 3500 - 4500obr tj. np 2-gi lub 3-ci bieg po mieście do 60 km/h, mam kilka pytań...
wydech przelot leovince, świece mają idealnie biały nalot....
-mam serwisówkę ale nie mogę znaleźć ile obr w/g niej powinny być wykręcone śruby regulacyjne w gaźnikach??? bo na tą chwilę jest 1 i 3/4 obr...
- co to za czujniki od dołu gaźników po jednym na każdy??? są wkręcone do "ślepej dziurki" tzn nic tam nie ma... dochodzi do każdego po jednym kablu + masa do pierwszego gaźnika. u mnie nie ma jednego czujnika. Czy są one niezbędne?? bo myślę żeby po prostu rozłączyć wszystkie....
na razie tyle jeżeli chodzi o gaźniki, jak coś sobie przypomnę to będę pytał
rf900 gaźniki - pytań kilka
Moderator: bohas
-
- Moderator
- Województwo: opolskie
Re: rf900 gaźniki - pytań kilka
Masz filtr powietrza oryginalny czy akcesoryjny ??
Świeca wygląda wzorowo. Faktycznie w manualu brak informacji na temat pilotów. Napisali w wolnym tłumaczeniu: "Nie ruszać pilotów, ustawione fabrycznie za pomocą specjalistycznego urządzenia" Możesz sprawdzić jedynie czy na wszystkich jest ustawione tyle samo. Wyeliminować paliwo kiepskiej jakości a jak będzie dalej ten sam objaw to synchronizacja lub odkręcić delikatnie piloty o 1/4 obrotu i po czasie zobaczyć jak wyglądają świece.
Co do przewodów pod gaźnikami to nie pomogę :roll:
Świeca wygląda wzorowo. Faktycznie w manualu brak informacji na temat pilotów. Napisali w wolnym tłumaczeniu: "Nie ruszać pilotów, ustawione fabrycznie za pomocą specjalistycznego urządzenia" Możesz sprawdzić jedynie czy na wszystkich jest ustawione tyle samo. Wyeliminować paliwo kiepskiej jakości a jak będzie dalej ten sam objaw to synchronizacja lub odkręcić delikatnie piloty o 1/4 obrotu i po czasie zobaczyć jak wyglądają świece.
Co do przewodów pod gaźnikami to nie pomogę :roll:
email: bohas@interia.pl
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
RF900 `97
Gaźnik MIKUNI BDST36SS
obroty biegu jałowego - 1200 +/- 100
dysza główna - 112,5
dysza iglicowa - 0-9
dysza wolnych obrotów - 12,5
śruba mieszanki wykręcić o obroty - 1,25
poziom pływaka - 6,9 +/- 1 mm
Gaźnik MIKUNI BDST36SS
obroty biegu jałowego - 1200 +/- 100
dysza główna - 112,5
dysza iglicowa - 0-9
dysza wolnych obrotów - 12,5
śruba mieszanki wykręcić o obroty - 1,25
poziom pływaka - 6,9 +/- 1 mm
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
Filtr powietrza mam oryginalny..
Dzięki za rady...
Moze faktycznie zrobie najpierw synchronizacje bo nie nie wiem kiedy była robiona, tylko czy synchronizacja w tym przedziale obrotów coś da???
Dzięki za rady...
Moze faktycznie zrobie najpierw synchronizacje bo nie nie wiem kiedy była robiona, tylko czy synchronizacja w tym przedziale obrotów coś da???
Co do tych "czujników" jak ja je nazwałem to są najprawdopodobniej podgrzewacze. Czy są one niezbędne czy moge te pozostałe rozłączyć???