svage - regulacja sprzęgła

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
agabula
Podpatrywacz
Województwo: lubelskie

svage - regulacja sprzęgła

Post autor: agabula »

witam. siostry i braci w wierze suzuki ! mam pytanie odnośnie regulacji sprzęgła. po zakupie ls a wymieniłem olej (właściwie maź) wszystko powiedzmy było ok .przy odpalaniu zdziwiło mnie to że na biegu sprzęgło po naciśnięciu klamki nie wysprzęgliło , więc go odpaliłem na luzie i działało wszystko ok. kolega poradził mi żeby wyregulować klamkę bo jakaś luźna jest i sprzęgło łapie pod koniec puszczania dźwigienki. pojechałem do znajomego mechanika no i mi podregulował ,ale potem kazał mi zapalić silnik i wrzucić bieg . no i jak klamka ustawiona to nie da się wrzucić jedynki bo silnik gaśnie zrobił znowu tak jak było no i na razie tak jeżdżę. doktor-mechanik orzekł że sprzęgło do wymiany. pytanie czy na pewno wymienić czy to kwestia regulacji , świeżo zmienionego oleju , lub coś innego. 662144256
OGAR, kupiłem , rozebrałem i sprzedałem IFA BK350 , teraz SAVAGE
BO KAŻDY MIERZY SWOJĄ MIARKĄ
osama
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Otrzymane Polubienia: 15

Re: svage - regulacja sprzęgła

Post autor: osama »

zdejmij dekiel, rozkręć sprzęgło, chwyć suwmiarkę, zmierz tarcze i już będziesz miał odpowiedź - inaczej się nie da.
\m/-_-\m/

Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)

Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92

Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....

501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
agabula
Podpatrywacz
Województwo: lubelskie

Re: svage - regulacja sprzęgła

Post autor: agabula »

QRCZE . MYŚLAŁEM ŻE BEZ ODKRĘCANIA , SPUSZCZANIA OLEJU SIĘ OBĘDZIE . JESZCZE NA WIZYTĘ DO INNEGO DOKTORA MAGIKA SIĘ UDAM NIECH NA POCZĄTEK ON SIĘ ZAJMIE I DOPROWADZI MOTO DO ŁADU. DZIĘKI ZA INFO BO ONO MNIE TYLKO UTWIERDZIŁO ŻEBY PO DOKTORACH POLATAĆ. A NA SAMODZIELNE GRZEBANIE TO W ZIMĘ SIĘ ZDECYDUJĘ.
OGAR, kupiłem , rozebrałem i sprzedałem IFA BK350 , teraz SAVAGE
BO KAŻDY MIERZY SWOJĄ MIARKĄ
ODPOWIEDZ