Wyjazd na tor do Poznania

Dział dla Braci z województwa mazowieckiego. Możecie tutaj zamieszczać info tj. imprezki regionalne, adresy lokali i serwisów etc. w Waszym województwie.

Moderator: Shenson

EvilD
Strzelający z Rury
Województwo: -

Wyjazd na tor do Poznania

Post autor: EvilD »

Jak wiecie wszyscy, jedziemy na "Poznań". Proponuje wypad w niedziele kolo 17.00 i pozniej nocleg z mini-piwkiem i pogaduchami w jakims hoteliku, np:

http://www.pensjon.spanie.pl/

Ogolnie gdzie nie dzwonilem, ceny wlasnie od 40-50zl- w gore, ale za 60-70 to juz full, totalny luzik. Miejsca sa wszedzie, nie ma problemu. Umowilibysmy sie na ta 17.00 w Vertigo i wspolnie wyruszylibysmy na traske.

Ja i Emil przynajmniej, zostajemy tez na 1-wszy dzien Grandysa, zeby posmigac wiecej i czego sie jeszcze nauczyc od zawodowcow. Innych tez zachecam, nalezy sie zglosic do Grandysa po prostu, wypelnic formularz i zaplacic 350zl-. Moim zdaniem warto, bo smigania znacznie wiecej niz na imprezie z Suzuki Motor Poland i znacznie, znacznie mniejszy tlok.

Speed przelotowy w granicach 140-160km/h, na autostradzie miejscami dalibysmy do pieca o ile warunki pozwola. Ale bez przesady, tak wiec KAZDY od 500ccm znajdzie cos dla siebie.

Co wy na to?
<----. Ból trwa chwile, chwała jest na wieki.
<----|========================
<----'
Rostwór
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie

Post autor: Rostwór »

ja się piszę, jadę z Wami, najwyżej poczekacie na mnie chwile w Poznaniu:)
z tego co widzę, to na razie jest nas 3... a co z figerem?? nie sprawdzi swego wydechu na torze??:)
ETZ 251
VX800
VX800'
TL 1000 S --> TL 1000 S Liter w dwóch kuflach
TygrysSport
Obrazek

rostwor@wp.pl
6 0 8 4 5 6 0 0 8
Emil
Moderator
Moderator
Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
Polubił posty: 5
Otrzymane Polubienia: 15

Post autor: Emil »

Rostwór pisze:najwyżej poczekacie na mnie chwile w Poznaniu
bandyci dali rade dotrzymac kroku to i Ty dasz, poza tym ja spokojnie jezdze, 400 nie przekraczam :twisted:
a jesli chodzi o jazde po torze to sie nie denerwuj, bo ja jeszcze nie umiem skrecac, wiec na pewno bedziesz mial kogo wyprzedzac - tylko sie pospiesz, bo ja szybko sie ucze :twisted: :wink:
Rostwór pisze:a co z figerem?? nie sprawdzi swego wydechu na torze??:)
moze sie boi, ze mu kontroli glosnosci nie przejdzie :wink:
ogolnie Figer cos mocno nie wierzy w swoje sily, bo sie nawet moja/EvilDa srebrna owieczka nie chce pare metrow po ulicy przetoczyc
pozdrawiam,
Emil

. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
figer
BS Brother
BS Brother

Post autor: figer »

Jeszcze zdążę :wink:
Na razie mocy starcza mi w moim.
Do Poznania pojechalbym na prawde bardzo chetnie, ale mam dyzur 01.05 w robocie - dzieki temu moglem wziac urlop 2-5.05. i jade z zona do Kazimierza. Poznan wypadl niestety jak juz zaplacilismy za kwatere i wszystko bylo zapiete.
ObrazekObrazek
Rostwór
BS Brother
BS Brother

emil, ja nie mówiłem o torze, tylko o tasie;P w Poznaniu będe ciagle przed Tobą!!!:D
figer, a Ty się nie wykręcaj pracą!!! na otwarciu też Cię nie było!!! O!!
ETZ 251
VX800
VX800'
TygrysSport
Obrazek

rostwor@wp.pl
6 0 8 4 5 6 0 0 8
EvilD
Strzelający z Rury

Ja sie kurczaki, martwie tylko o pogode, bo za specjalnie to ma nie byc :( Co za lipa, ze na imprezy zawsze nadciagaja chmury. Mam nadzieje, ze prognozy jeszcze sie zmienia...
<----'
Emil
Moderator
Moderator

Wlasnie rozmawialem z bratem co jakis czas tam mieszka - to co uslyszalem z lekka mnie zdziwilo - podobno w Poznaniu policja mocno tepi jazde pomiedzy samochodami :shock: , szczegolnie podczas tego typu imprez gdy zjezdza sie wieksza liczba jednosladow (jakies byly "zdazenia" wczesniej).
Dodatkowo, w (dalszej) okolicy sa jakies remonty i calosc jest mocno zapchana (moze z tytulu dlugiego łekendu bedzie luzno).
Poza tym, raczej na pewno impreza bedzie pod "specjalna opieka" policji, wiec radze sobie wybic z glowy latanie po ulicach, nawet kawalek, moto przygotowanym na tor, tak jak coponiektorzy sugerowali.
pozdrawiam,
Emil

. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
Emil
Moderator
Moderator

Re: Wyjazd na tor do Poznania

EvilD pisze:na autostradzie miejscami dalibysmy do pieca
no wlasnie - na pewno chcemy autostrada jechac? 11zl za pare minut jazdy to tak troche przesada, tym bardziej ze nas korki na trasach altrnatywnych nie dotycza
nie wiem jak wyglada tam asfalt, jak katastrofa to jasne ze autostrada, ale ogolnie do zastanowienia
pozdrawiam,
Emil

Gero
BS Brother
BS Brother

Post autor: Gero »

podsumowując ....

Jedziemy w niedzielę , spsotykamy sie na Stotoil ( Połczyńska / Powstańców) w kierunku Poznania o godzinie 17.00

Co do Autostrady to w zalezności od pogody wybierzemy trasę. ( objazd nie jest zły i też zachcacza o autostrade jakies 20 km.)

Gero.
pije tylko dwa razy
kiedy pada lub nie pada .
Rostwór
BS Brother
BS Brother

a można wiedzieć kto ostatecznie jedzie??
ETZ 251
VX800
VX800'
TygrysSport
Obrazek

rostwor@wp.pl
6 0 8 4 5 6 0 0 8
EvilD
Strzelający z Rury

Ja, Ty, Emil, Gero, byc moze Dual... inni jakos sie nie przyznaja :( A szkoda, bo nawet z okna samolotu szykuje sie pyszna zabawa: widok na googlemaps i plan toru...

Przy okazji, ktos ma ten odcinek "jednosladu", gdzie bodaj Adam Badziak z kamera na baku jedzie swoim GSX-R wlasnie po "poznaniu"? Chcialbym cos takiego poogladac kilka razy i przygotowac sie psychicznie ;)
<----'
Emil
Moderator
Moderator

ja mam (nie smiac sie tu z mojego chomikowania, bo jak widac sie przydaje :wink: ), jak ktos kce to na prv, zaraz ci puszcze
co do lokalizacji to rozumiem, ze Połczynska a nie Vertigo? (bardziej rozsadne to w sumie)

co do zdjec to nigdzie nie widzialem jak wyglada po remoncie i czy tylko zalatali czy faktycznie cala nawierchnia nowa (obaczymy na miejscu)

a moze ktos ma filmik gdzie pokazane prawidlowe wejscie w zakret? jak sie ulozyc, operowac hamulcami/gazem/biegami?
ciagle mam z tym problem a nie chce sie nauczyc nieprawidlowych odruchow :cry:
pozdrawiam,
Emil

Emil
Moderator
Moderator

pozdrawiam,
Emil

EvilD
Strzelający z Rury

Albo ode mnie:

http://evild.eu.org/FileZ/poznan.avi - jazda z A. Badziakiem za kierownica...
http://evild.eu.org/FileZ/gsx-r1000_w_akcji.avi - zajawka GSX-R 1000, nie z poznania, ale podnosi adrenaline w zylach :)
<----'
Rostwór
BS Brother
BS Brother

A co jeśłi pogoda się nie poprawi?? może lepiej wyjechać o 16, by nie jechać w deszczu po ciemku?? co Wy na to??
ETZ 251
VX800
VX800'
TygrysSport
Obrazek

rostwor@wp.pl
6 0 8 4 5 6 0 0 8
Zablokowany