Tłumiki LeoVince vs Viper

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

malybdg

Tłumiki LeoVince vs Viper

Post autor: malybdg »

Witam
Postanowiłem zakupić tłumik (tu duże dzięki dla dla Figera za współpracę i zmotywowanie).
Praktycznie decyzja zapadła - Leo Vince (cena ok. 500-600zł puszka plus rurka ok. 200-300zł).
Jednak dziś u mechanika polecono mi zdecydowanie tłumik Vipera w tej samej cenie, jako lepszy i bardziej basowy, a o taki dźwiek mi bardziej chodzi.

Tu pytanie do Was, czy Viper jest faktycznie lepszy od Vince'a?

A tak poza konkursem, czy koniczna będzie w SV-ce regulacja gaźników po wymianie tłumika ?

Pzdr[/img]
gruby

Post autor: gruby »

co do tłumika to wydaje mi sie ze ten viper to zwykła ryczyp*zda ...
wiele osob do V'ek (Dacaty, SV'ki) zakłada własnei Vince'y - to mowi samo za siebie ...

regulacja - jest potrzebna ...
Bachmiński

Post autor: Bachmiński »

Nic nie mowi za siebie ... wniąsek jest jedynie taki ze ze Vince stoja na allegro za 550. Co nie zmienia faktu ze to bardzo dobre tłumiki. Trudno dyskutować nad tym jaki dzwięk jest lepszy , wiadomo , sprawa gustu. Najpierw chciał bym zobaczyć wykresy z hamowni ,wtedy możemy porozmawiać :lol:
figer
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie

Post autor: figer »

Jak sie trafi sponsor na 2 przebiegi to sluze uprzejmie - jeden z oryginalnym, a drugi z Leonem.
W Polandzie maja jeszcze wolne terminy na druga polowe maja :roll:
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ