Witam, Volusia 2004, mam wyciek z miejsca jak na zdjęciu. Jest to "jakiś" fabryczny otworek - odpowietrzenie ? wyciek to kilka kropel płynu chłodniczego po każdej jeździe - ale też jak motor postoi 2 tyg - też kapnie. Co może być przyczyną ? mechanik coś mówił o za wysokim stanie w zbiorniczku wyrównawczym, ale to chyba nie to ?
Może to mieć coś wspólnego ze zużyciem pompy ? no ale to nie cieknie z pompy - ktoś maiał coś podobnego ? Z góry dzięki za podpowiedzi.
R.
PS zdjęcie w lusterku - otwór od spodu silnika oczywiście.
wyciek płynu VL800
wyciek płynu VL800
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
obecnie vl800 Volusia
-
- Moderator
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Polubił posty: 17
- Otrzymane Polubienia: 22
Re: wyciek płynu VL800
Może pampersa mu załóż, a tak na poważnie nie mam pojęcia co to za otwór a na ciepłym też siąpi ?
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
-
- BS Brother
- Województwo: lubelskie
Zobaczę w swojej czy mam podobne wycieki i dam znać. Może to jakaś odma która odprowadza nadmiar ? Ps a czy to na pewno płyn chłodniczy?
No właśnie – zobacz czy „słodkie” czyli czy płyn. Jeśli ten otworek jest mniej więcej ukierunkowany na oś pompy – to jest ten kontrolny sygnalizujący zużycie uszczelnienia na jej wałku. Jeśli zaczyna podciekać to sygnał że trzeba wymienić (takie bóle przepowiadające żeby płyn po napędzie pompy nie szedł dalej w układ olejowy silnika)
dzięki. w serwisie suzuki też właśnie potwierdzili, że 3 uszczelki trzeba wymienić
obecnie vl800 Volusia