marauder 1600 wart uwagi?

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
franio123

marauder 1600 wart uwagi?

Post autor: franio123 »

jako że nie miałem do czynienia z nim i opieram się tylko na zdjęciach i opiniach z sieci a do moto z ogłoszenia mam dość daleko proszę o radę. Przesiadam się z ls 650 na większy. Kasę w końcu uzbierałem a i ze sprzedaży dzikusa coś wpadnie ( o ile go sprzedam bo zrobiłem generalny remont i szkoda go pozbywać się ) faworytem byla volusia 800 aż znalazłem to:
http://olx.pl/oferta/suzuki-vz-1600-mar ... 9VJ0r.html
dzikus to mój pierwszy motocykiel i obawiam się czy dam radę go okiełznać.
No i najważniejsze czy warto brać go pod uwagę?
Jazda w zasadzie po mieście a wyczytałem że w korkach w ogóle się nie sprawdza. Może ktoś ma takiego lub miał do czynienia.
harpoon
BS Admin
BS Admin
Województwo: śląskie
Polubił posty: 5
Otrzymane Polubienia: 25
Kontakt:

Re: marauder 1600 wart uwagi?

Post autor: harpoon »

Ja miałem do czynienia, też chciałem go kupić, ale po przejechaniu 90km się wyleczyłem... W zasadzie to nie jest w ogóle Suzuki, nawet na tabliczce znamionowej ma napisane K.AWASAKI HEAVY INDUSTRIES..., to jest Kawa Mean Strike 1600. Szczerze mówiąc, gdybym miał się przesiąść z LS'a mając taką kasę, szukałbym tylko VS1400, ewentualnie VL1500... VZ1600
Marauder VZ800 - sprzedany
Intruder VS1400 - wspomnienie
Intruder M109R K7 - odjechał
XV1900 Raider - historia
Tiger Explorer 1200 - oswojony
KolejnyTiger 1200 XCa - nowe wcielenie
Tygrys po raz trzeci
tel. 665-392-191
franio123

ale licho się prowadziło czy po prostu nie spodobał się?
hakon

Post autor: hakon »

Haj! kumpel ma taką Kawe coś z 3 sezony i sobie chwali, jeżdziłem tym nu motor jak motor,dla mnie za bardzo drze ryj ale to wina tłumików po cholere akcesoryjnych,kupuj Violette jest super motocyklem mocy w sam raz, prowadzi sie dobrze nie pije jak smok
marian07

Post autor: marian07 »

Z autopsji - Kawa podobna stoi u kumpla właśnie w warsztacie. Niby nic - wyjechało tryb od pompy. Ale idąc dalej: w serwisie można kupić metalowy - tylko takie zaczęli robić bo plastyk się nie sprawdzał i mieli problemy. Niby nic tylko wymienić. Ale tu jest ptaszek, żeby wałek wyjąć trzeba silnik wyjmować i rozpoławiać. Tak że do raczej zjadliwej ceny kółka dochodzi robocizny kosmos i uszczelek też. Mówią na to kawał sraki, raczej sprzęt technicznie niewdzięczny i na pewno bardziej zawodny niż VL czy VS. (autentyczne zdanie mechanika).
Chociaż wiesz jak jest, legendy legendami a może jeździć się fajnie i bezawaryjnie.
Tak więc decyzja zawsze po stronie inwestora :D
harpoon
BS Admin
BS Admin
Kontakt:

franio123 pisze:ale licho się prowadziło czy po prostu nie spodobał się?
No mnie osobiście niezbyt przypadł do gustu, i nie mówię o wyglądzie... TO kwestia gustu... Chodzi o jazdę... Jak się nad nim zastanawiałem, miałem VZ800 ale i okazję polatać dużym VS'em... Nie zastanawiałbym się ani chwili... Notabene, znajomek na innym forum ma przepięknego VS'a do sprzedania, moto znam od lat (znam poprzedniego właściciela, mało kto tak dbał o moto)... I jeszcze parę złociszy Ci zostanie...
XV1900 Raider - historia
Tygrys po raz trzeci
tel. 665-392-191
bajart
BS Brother
BS Brother
Województwo: lubelskie

Post autor: bajart »

Ja mam 800 vl i sobie chwalę ten zakup.Tak jak powiedzieli koledzy prowadzi się super.Jest bardzo wdzięcznym motocyklem.I wybacza niewielkie błędy w prowadzeniu.Ja po przerwie 15 letniej w jazdach motocyklowych przesiadłem sie ze 125 na 800.I jest super.Choć trzeba pamiętać ze to już 800 .Większe pojemności odradzam jesli idzie o wiolki i boulevardy . Straszne pijaki,ale wybór należy do ciebie.
franio123

wygląda na to że nic z tego zakupu nie będzie bo jedzie za granicę. biorę też pod uwagę volusie 800. jak by miał ktoś w dobrej cenie ubraną to dać znać proszę :)
ps. jak by znalazł się chętny na mojego dzikusa to pisać. masa dodatków i wyremontowany.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
marian07

Post autor: marian07 »

Moja jest do oddania, lepsze zdjęcia mogę podesłać na emalie.
franio123

jak dobra cena to ślij m.lozewski@wp.pl
harpoon
BS Admin
BS Admin
Kontakt:

franio123 pisze: (...) biorę też pod uwagę volusie 800. jak by miał ktoś w dobrej cenie ubraną to dać znać proszę :)
(...)
Dobrze się zastanów, moim zdaniem taka zamiana nie ma sensu, nie odczujesz za bardzo różnicy i za chwilę znów będziesz zastanawiał się nad czymś mocniejszym... Co prawda nie latałem dzikusem, ale jeździłem z kumplem (on właśnie miał dzikusa), i to moto całkiem całkiem sobie radziło. Ja zaczynałem od Maraudera VZ800 i w połowie pierwszego sezonu już szukałem 14 lub "grubasa". Gdybym stał dziś przed taką zamianą, celowałbym w VS1400 albo VL1500. Inna zamiana jest z zasady "zamienił stryjek siekierkę na kijek"...
Ale zrobisz jak uważasz...
XV1900 Raider - historia
Tygrys po raz trzeci
tel. 665-392-191
ODPOWIEDZ