GSX 600F licznik

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Gzarny

GSX 600F licznik

Post autor: Gzarny »

Otóż zostałem zdezorientowany. Mianowicie posiadam w moto licznik skalowany w mph, ale jest też tam znikoma skala w km/h. Teraz gdy moto robi się na bóstwo do sezonu, kupiłem okazjonalnie komplet zegarów w tym prędkościomierz tylko w km/h. I chodzi o to że słyszałem takie coś że przy zmianie licznika będę musiał wymienić ślimak przy kole, bo rzekomo są inne przełożenia. Ja biorąc to na chłopski rozum uważam że ten ślimak co mam może zostać. Rozwiejcie moje wątpliwości :)
wydech
Podpatrywacz
Województwo: kujawsko-pomorskie

Re: GSX 600F licznik

Post autor: wydech »

sprawdź wskazania liczników z GPS będziesz wiedział, błąd licznika to standardowo ok 10%.
jeżeli przy wskazaniu GPS np 50 km/h liczniki będą wskazywały ta samą prędkość znaczy jest ok
blachy BSK
zjawa ts350 -jest
Bandit 600 -jest
Gzarny

Właśnie tak chcę zrobić jak tylko odbiorę motocykl z synchro.
Bodzio

Post autor: Bodzio »

Ja pokazywał mile i mikro km to tu też będzie dobrze, z tego co kiedyś się orientowałem to tylko tarcza jest inna.
bohas
Moderator
Moderator
Województwo: opolskie

Post autor: bohas »

Na YuoTu...be mozna pooglądać filmiki z zegarami. Widać, że na liczniku w Mph wskazówka wychylona pionowa do góry pokazuje ok 100 Mph a w wersji Km/h na tarczy w tej samej pozycji wskazówki jest 160km/h czyli tylko wskazaniami tarczy się rózni.

Edit: Nie napisałeś, który rok tego GSXF bo akurat patrzyłem na model do 1997 roku czyli te, które były przed "jajkiem". Jajko ma przy pionowym wychyleniu ok. 120km/h a przy Mph 80, czyli podobnie. Wniosek z tego taki, ze obojętnie jaki model, to różnią się tylko tarczami.
Gzarny

Mam "Imbryk" z 94 roku. W niedziele odbieram go z synchro i będę ogarniał telefonem wskazania.
ODPOWIEDZ