Dla odmiany napiszę bardzo mało aby zadość się stała maksymie "Zmiennym być..." wcześniejsze moje posty okraszone są "kwiecistą literaturą" :lol:
Poniżej prezentuję coś co przyda się w długiej podroży, autostradzie, tym którym cierpną ręce, i wygodnym
UNIWERSALNY TEMPOMAT DO MOTOCYKLA KAŻDEJ MARKI ZA GROSZE MOJEGO POMYSŁU, WYKONANIA - przynajmniej nigdzie podobnego nie widziałem
Dokumentacja zdjęciowa >>>>>>>>>>>>> MOŻNA ZASTOSOWAĆ MNIEJSZY GABARYTOWO ZACISK NIESTETY NIE ZNALAZŁEM TAKOWEGO >>>> wykonanie mniejszego to nie problem jednak szkoda mi było czasu na wykonanie. Ostrzejsze ranty zostały spiłowane pilnikiem. Plastikowy jasny oring na manetce to osłona chromów tak aby się nie starły od tempomatu.
Użyłem zacisku Opaska zaciskowa GBS 36-39 szer.20mm - koszt 2 zł :roll: :lol:
Mój przyjaciel na manetce bardzo przydatny przetestowany kichy Wam bym nie wciskał :angry_smile: .
Uwaga jak ktoś chciałby zastosować - ustawienie -przekręcanie w czasie jazdy zademonstrowałem na jednym zdjęciu (kciuk+wskazujący - wiem że głupia rzecz ale inaczej jest trudno lub niewygodnie jak kto woli......)
Regulacja siły docisku poprzez przekręcenie tej "kulki skontrowanej śrubką - testowałem jadąc w rękawicy sprawdza się. Można również w jeździe zdjąć i schować do kieszeni wcześniej poluzowując śrubkę.
A miałem pisać mało wiem ale piszę nazwijmy to .......szybko...... :boks: :comp:
Pozdrawiam kolegów z forum, Podkarpacia i nie tylko do zobaczenia
Rysiek D.