Parkowanie w centrum Wrocławia
Moderator: Pushkin
-
- BS Brother
- Województwo: -
- Kontakt:
Parkowanie w centrum Wrocławia
Powiedźcie jak z bezpieczeństwem we Wrocławiu. Wybieram się w delegację i czy motocykl mogę zostawiać pod hotelem w centrum czy raczej szukać parkingu strzeżonego. Czy motocykle też płacą za postój w centrum i czy mogą jeździć po buspasach. W każdej miejscowości jest inaczej i nie mam czasu szukać w necie jak jest u Was? :twisted:
Życie ze mną to przejażdżka....do PIEKŁA!
Re: Parkowanie w centrum Wrocławia
Strefy A B oraz C są bezpłatne, natomiast bus pasy nie są dozwolone. Co do trzymania moto , duże znaczenie ma miejsce, Wrocław nie jest jednolity.
w niektórych miejscach spokojnie (ja sam trzymam na powietrzu) w innych lepiej uważać. Dużo też zależy od wartości moto, powiedzmy że do 10 000 jeśli nie jest jakiś unikatowy to spokojnie. Aczkolwiek parking strzeżony to na pewno nie głupi pomysł
mozna negocjować cene, bo to przecież miejsca nie zajmuje 
Podstawa prawna, może się przydać :
Dziennik urzędowy woj. Dolnośląskiego
Obwieszczenie Rady Miejskiej Wrocławia z dnia 4 września 2014
§ 3 pkt. 8
Wprowadza się w strefach A , B oraz C zerową stawkę opłaty dla motocykli
w niektórych miejscach spokojnie (ja sam trzymam na powietrzu) w innych lepiej uważać. Dużo też zależy od wartości moto, powiedzmy że do 10 000 jeśli nie jest jakiś unikatowy to spokojnie. Aczkolwiek parking strzeżony to na pewno nie głupi pomysł
Podstawa prawna, może się przydać :
Dziennik urzędowy woj. Dolnośląskiego
Obwieszczenie Rady Miejskiej Wrocławia z dnia 4 września 2014
§ 3 pkt. 8
Wprowadza się w strefach A , B oraz C zerową stawkę opłaty dla motocykli
-
- BS Brother
- Województwo: -
- Kontakt:
Dzięki Wilku za info!!!
Życie ze mną to przejażdżka....do PIEKŁA!
Ponawiam zapytanie: poszukuję parkingu w pobliżu ulicy Trzemeskiej - płatny, strzeżony i co najważniejsze pewny i profesjonalny. NA koniec sierpnia wpadamy do Wrocka na koncert Rammstein'a. Będą min. 4 motory i nie chcemy ich stracić...
na Trzemeskiej jest parking, coprawda niestrzeżony, i niepłatny, aczkolwiek znajduje się on 15 metrów na wprost od wejścia do komisariatu policji
z tamtąd nie ma szans, żeby ktoś coś próbował 
Pogadam jeszcze ze znajomym byłym gliniarzem, może coś grzecznościowo się uda załatwić ale nic nie obiecuję
Pogadam jeszcze ze znajomym byłym gliniarzem, może coś grzecznościowo się uda załatwić ale nic nie obiecuję