GSX750 inazuma 2000-gaśnie co 30 km na kilka minut
Moderator: bohas
-
- Moderator
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Polubił posty: 17
- Otrzymane Polubienia: 22
Re: GSX750 inazuma 2000-gaśnie co 30 km na kilka minut
Bardziej aby wymienić na nowy.
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
-
- Śmigający inaczej...
- Województwo: mazowieckie
- Otrzymane Polubienia: 1
Jeśli zdejmiesz, jestem pewien, że moto się naprawi! :lol:
Jeśli chcesz zostawić, spróbuj zalać do pełna benzynką zanim zapniesz przewód, tak, aby go maksymalnie odpowietrzyć, jest szansa, że będzie jeździć normalnie, ale nie koniecznie.
Jeśli chcesz zostawić, spróbuj zalać do pełna benzynką zanim zapniesz przewód, tak, aby go maksymalnie odpowietrzyć, jest szansa, że będzie jeździć normalnie, ale nie koniecznie.
GSX 600F Jest motocykl - a jednak! ***** No i Katana odjechała...
Nadal jest motocykl, sportowy literek 171KM, ale już nie Suzuki...
Dzień dobry Wszystkim
Na chwilę obecną wywaliłem stary filtr paliwa - był jakiś taki dziwnie duży, ze stożkową wkładką papierową. Wstawiłem nowy mały filierek z wkładką z b.drobnej siatki podobnej jak ta na kraniku.
Nie miałem za wiele czasu na testy ale przy spokojnej jeździe w mieście zdążyła się zagrzać i nie zgasnąć po 5km. Może jutro mi się uda dłużej pojeździć to napiszę co i jak.
PS
Odpowietrzenie baku mam raczej drożne znalazłem wężyk w który dmuchając słyszałem jak ucieka przez korek powietrze. Mimo to jak zdarzy się, że zgaśnie to zaraz po odpaleniu jadę z otwartym korkiem- prosto do mechanika![winking face ;)](./images/smilies/emojione/1f609.svg)
Na chwilę obecną wywaliłem stary filtr paliwa - był jakiś taki dziwnie duży, ze stożkową wkładką papierową. Wstawiłem nowy mały filierek z wkładką z b.drobnej siatki podobnej jak ta na kraniku.
Nie miałem za wiele czasu na testy ale przy spokojnej jeździe w mieście zdążyła się zagrzać i nie zgasnąć po 5km. Może jutro mi się uda dłużej pojeździć to napiszę co i jak.
PS
Odpowietrzenie baku mam raczej drożne znalazłem wężyk w który dmuchając słyszałem jak ucieka przez korek powietrze. Mimo to jak zdarzy się, że zgaśnie to zaraz po odpaleniu jadę z otwartym korkiem- prosto do mechanika
Kolejny dzień testów. Dzisiaj miałem więcej czasu. Kręciłem się koło komina zrobiłem ok 20 km (wcześniej max 5 km) i nie zdychała. W sobotę wybiorę się gdzieś dalej i mam nadzieję, że po powrocie będę mógł zamknąć temat.
-
- Śmigający inaczej...
- Województwo: mazowieckie
- Otrzymane Polubienia: 1
No mówiłem ![smiling face with open mouth and smiling... :)](./images/smilies/emojione/1f604.svg)
GSX 600F Jest motocykl - a jednak! ***** No i Katana odjechała...
Dzień dobry
Dzisiaj zrobiłem 80 km w trasie i ani razu nie zdechła.
Bardzo dziękuję Tadziomaru1 miałeś rację filtr paliwa bruździł w moim motocyklu.
Dziękuję również wszystkim innym którzy zabrali głos w dyskusji.
Pozdrawiam
Dzisiaj zrobiłem 80 km w trasie i ani razu nie zdechła.
Bardzo dziękuję Tadziomaru1 miałeś rację filtr paliwa bruździł w moim motocyklu.
Dziękuję również wszystkim innym którzy zabrali głos w dyskusji.
Pozdrawiam
-
- The Real One
- Województwo: podkarpackie
Cześć,
tak z ciekawości jesteś w stanie wkleić zdjęcie filterka, który zastosowałeś? Mam dziwny objaw z minimalnym dławieniem swojej Suki. Po tym jak ją przegonię po pełnym zakresie obrotów przy prędkości 100-120 między 4,5-6,5k delikatnie ją dławi. Nie mam nieszczelności, świece 5,5k nalatane, filtr paliwa zmieniony. Tak się zastanawiam, czy nie jest on przyczyną tego objawu. Oczywiście w momencie odkręcenia manety wszystko ustaje, ale sam fakt drażni przy przelocie z jedną prędkością.
Dzięki!
tak z ciekawości jesteś w stanie wkleić zdjęcie filterka, który zastosowałeś? Mam dziwny objaw z minimalnym dławieniem swojej Suki. Po tym jak ją przegonię po pełnym zakresie obrotów przy prędkości 100-120 między 4,5-6,5k delikatnie ją dławi. Nie mam nieszczelności, świece 5,5k nalatane, filtr paliwa zmieniony. Tak się zastanawiam, czy nie jest on przyczyną tego objawu. Oczywiście w momencie odkręcenia manety wszystko ustaje, ale sam fakt drażni przy przelocie z jedną prędkością.
Dzięki!
GSX750 Inazuma
Janek
Janek
Zdjęcie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.