Intruder 750 wywala plyn chłodniczy

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
dzisek18

Intruder 750 wywala plyn chłodniczy

Post autor: dzisek18 »

Witam ponawiam temat ponieważ nie znalazłem odpowiedzi. Mianowicie mój intruza wrzuca płyn chłodniczy z termostatem i bez termostatu,wentylator się włącza co kilka minut. Zalewają chłodnice odkrecilem śrubki odpowietrznika aż się przeleje,po odpaleniu chodzi do pewnego momentu aż zacznie wyrzucać nadmiarem płyn a potem gorąca parę,i załączy sie wentylator. Pomocy
marian07

Re: Intruder 750 wywala plyn chłodniczy

Post autor: marian07 »

Może najpierw zobacz czy chłodnica drożna jest. Zdemontuj, sprawdź, przy okazji będzie można profilaktycznie przepłukać. Jeśli ok to w dugiej kolejności pompa - czy pompuje.
dzisek18

Chłodnica jest drobna bo sciaglem węża na dole i przelałem wodą i na dole woda leciała,a jak sprawdzic pompe?
marian07

A jak zaczyna wywalać płyn to chłodnica jest też gorąca? Coś mi w stronę nie działającej pompy to zmierza lub zamulonego układu. Normalnie bym zdjął dekielek pompy i zobzczył czy wirnik się obraca i jak on wygląda. Ten kawłek ramy ktòry jest przewodem chłodzenia jak będzie zamulony też może to powodować.
dzisek18

Pompa powinna się obracać na zapalonym silniku czy na niezapalonym .a chłodnica jest ciepła
marian07

Cały czas - jest "na sztywno". Czyli jak przetoczysz kawałek na biegu to powinna się obracać.
Coś musi być z utrudnionym przepływem bo to raczej niemożliwe żeby "gotował" bez termostatu włożonego.
bajart
BS Brother
BS Brother
Województwo: lubelskie

Post autor: bajart »

Witam . Takie objawy mogą świadczyć o wydmuchanej uszczece pod głowicą i wtedy wywala płyn i gotuje .
dzisek18

witam znalazłem przyczynę:)
wymieniłem korek chłodnicy i jest wszystko ok dzięki za wskazówki pozdrawiam :P
ODPOWIEDZ