Suzuki Bandit GSF 600 brak elektryki
Moderator: bohas
Suzuki Bandit GSF 600 brak elektryki
Cześć. Postanowiłem dziś pierwszy raz po zimie odpalić mojego bandziorka. Jeszcze zanim chciałem odpalić, podłączyłem prostownik, naciągnąłem łańcuch, posprawdzałem olej itp, dopompowałem powietrza. Kiedy już akumulator się naładował i nadszedł ten moment, niestety, okazało się, że prąd w ogóle nie dochodzi do startera, zegarów, lampek. Pierwsza myśl, to bezpieczniki. Posprawdzałem wszystkie tej małej skrzyneczki z tyłu
, wszystkie są dobre. Jeszcze jest gdzieś podobno bezpiecznik główny, czy to to ta skrzyneczka pod bezpiecznikami patrząc na zdjęcie? Mam to przy sobie w domu, jak sprawdzić, czy to jest sprawne? Co ewentualnie jeszcze mogę zrobić, żeby uporać się z moim problemem? Pozdrawiam.
-
- The Real One
- Województwo: podlaskie
- Kontakt:
Re: Suzuki Bandit GSF 600 brak elektryki
U mnie bezpieczniki są w ogonie, a bezpiecznik główny jest za plastikowym dekielkiem/owiewką poniżej siedzenia z lewej strony....
- pozdrawiam
kali
GSF 1200 (bandziorno)
tel. 509 524 282
gg: 6310520
kali
GSF 1200 (bandziorno)
tel. 509 524 282
gg: 6310520
-
- BS Brother
- Województwo: pomorskie
- Otrzymane Polubienia: 2
W obudowie przekaźnika rozrusznika masz główny 30A ..
Simson SR2,WSK,JUNAK,XS400(jeszcze nie wiedziałem że SUZI jest najlepsze),GSXR400 - wynalazek , małżeństwo , chwila nieuwagi żony - GSX1300R
No i jest wymarzony pierdopęd na tor !! ( w 2012 niestety zdrada
)
A do wiosny na DR-Z 400SM lub E
No i jest wymarzony pierdopęd na tor !! ( w 2012 niestety zdrada
A do wiosny na DR-Z 400SM lub E
-
- Zmieniacz Żarówek
- Województwo: kujawsko-pomorskie
Popatrz na klemy akumulatora, całkowity brak prądu to klemy lub kabel masy z bieguna ujemnego aku (u mnie jest przykręcony do ramy)
jeśli to sprawdziłeś to po włączeniu zapłonu podepnij miernik (próbówkę) do grubego przewodu przy rozruszniku jeśli będzie prąd to ako i stacyjka jest ok.
jeśli to sprawdziłeś to po włączeniu zapłonu podepnij miernik (próbówkę) do grubego przewodu przy rozruszniku jeśli będzie prąd to ako i stacyjka jest ok.
VL 800 VOLUSIA
-
- Zmieniacz Żarówek
- Województwo: świat i okolice
- Otrzymane Polubienia: 1
Sprawdz elektrowłącznik
Jak wciskasz starter to tyka czy jest totalna cisza?
Jak wciskasz starter to tyka czy jest totalna cisza?