Vl800 volusia wydech
-
- Podpatrywacz
- Województwo: świat i okolice
Vl800 volusia wydech
Witam, mam pytanie jakie sa opcje zeby podgłośnic orginalny wydech w vl800 gaźnik, bezpieczne dla silnika oczywiscie,
1. Kupno akcesoryjnego ale tu do vl800 mały wybór producentow Cobra i V&H i cena chyba minium 2500zl i chyba zdecyduje V&H
2. Nawiercenie kilku otworow w tylniej przegrodzie, na zagranicznych forach 90% twierdzi ze bezpieczne ale pozostaje 10%, a z Youtube brzmi jak brzmi
3. Wypróc i zostawić pusty przelot, ale to chyba niebezpieczne bo jak czytalem brak "back pressure"
Prosze o Wasze opinie , bo serii troche brakuje, wiem ze niezrobie z tego HD ale?
1. Kupno akcesoryjnego ale tu do vl800 mały wybór producentow Cobra i V&H i cena chyba minium 2500zl i chyba zdecyduje V&H
2. Nawiercenie kilku otworow w tylniej przegrodzie, na zagranicznych forach 90% twierdzi ze bezpieczne ale pozostaje 10%, a z Youtube brzmi jak brzmi
3. Wypróc i zostawić pusty przelot, ale to chyba niebezpieczne bo jak czytalem brak "back pressure"
Prosze o Wasze opinie , bo serii troche brakuje, wiem ze niezrobie z tego HD ale?
-
- Zmieniacz Żarówek
- Województwo: kujawsko-pomorskie
Re: Vl800 volusia wydech
Witaj
wiele w temacie nie wniosę, jednak usunięcie przegrody nie powinno mieć wpływu na silnik co najwyżej łatwiej odprowadzi spaliny. Poprostu szybciej odprowadzisz gorące spaliny, ja bym się skupił na temperaturze kocowej spalin żeby komuś krzywdy nie zrobić.
wiele w temacie nie wniosę, jednak usunięcie przegrody nie powinno mieć wpływu na silnik co najwyżej łatwiej odprowadzi spaliny. Poprostu szybciej odprowadzisz gorące spaliny, ja bym się skupił na temperaturze kocowej spalin żeby komuś krzywdy nie zrobić.
VL 800 VOLUSIA
-
- Moderator
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Polubił posty: 17
- Otrzymane Polubienia: 22
Pamiętaj tylko, że każda modyfikacja układu wydechowego powinna się zakończyć pełną regulacją silnika.
Ps.
Z ciekawości zapytam po co chcesz dołożyć decybeli do wydechu ?
Ps.
Z ciekawości zapytam po co chcesz dołożyć decybeli do wydechu ?
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
-
- Podpatrywacz
- Województwo: świat i okolice
Może się komuś przyda taki patent.
Poprzedni właściciel mojej violetty to był miłośnik "prucia" i zaraz po kupnie kombinowałem co zrobić, bo wydechy były wyprute po całości. Ocalała tylko pierwsza przegroda (tam takie rurki krótkie chyba ze dwie są wspawane) chyba dlatego że nie dało rady dosięgnąć. Dźwięk był bez sensu, takie strzelanie po wysokich tonach. A nie chciałem nic podmieniać, bo wydech fabryczny violetty to jest dla mnie super ładny. Zrobiłem wygłuszenie - końcówka "sitko" i środkowa przegroda z krążka blachy podziurawionej. Wszystko skręcone ala stare dwusuwy czyli śruba wzdłuż. Trzyma się z przodu haczykiem na rurce z przegrody, a z tyłu sitko zapiera się na pozostałości (rancie) po wyprutej ostatniej przegrodzie. Po skręceniu jest debest sztywno. Powiem szczerze że brzmiały nadzwyczaj elegancko, piękny bas, kilka osób nawet pytało gdzie takie akcesoria nabyłem bo "gadają zacnie"
Poprzedni właściciel mojej violetty to był miłośnik "prucia" i zaraz po kupnie kombinowałem co zrobić, bo wydechy były wyprute po całości. Ocalała tylko pierwsza przegroda (tam takie rurki krótkie chyba ze dwie są wspawane) chyba dlatego że nie dało rady dosięgnąć. Dźwięk był bez sensu, takie strzelanie po wysokich tonach. A nie chciałem nic podmieniać, bo wydech fabryczny violetty to jest dla mnie super ładny. Zrobiłem wygłuszenie - końcówka "sitko" i środkowa przegroda z krążka blachy podziurawionej. Wszystko skręcone ala stare dwusuwy czyli śruba wzdłuż. Trzyma się z przodu haczykiem na rurce z przegrody, a z tyłu sitko zapiera się na pozostałości (rancie) po wyprutej ostatniej przegrodzie. Po skręceniu jest debest sztywno. Powiem szczerze że brzmiały nadzwyczaj elegancko, piękny bas, kilka osób nawet pytało gdzie takie akcesoria nabyłem bo "gadają zacnie"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
- Polubił posty: 17
- Otrzymane Polubienia: 40
Wygląda trochę jak sitka od maszynki do mięsa :lol:
Ale najważniejsze że dobrze działa.
Ale najważniejsze że dobrze działa.
SV 650N K6 -->
S1000XR (unicestwiony - uczulony na trawę) -->
1290 SA S ( pomarańczowa wścieklizna )
S1000XR (unicestwiony - uczulony na trawę) -->
1290 SA S ( pomarańczowa wścieklizna )
I masz rację , na początku kumple to właśnie mówili bo denka są z nierdzewki. Więc je na czarno pomalowałem dla spokoju. Na fotce są już okopcone bo ją robiłem podczas "strojenia", środkowa blaszka parë razy zmieniała położenie żeby wybrać optymalny głos. Jest blokowana nakrętkami więc nie było problemu pokombinować.
-
- BS Admin
- Województwo: mazowieckie
- Polubił posty: 173
- Otrzymane Polubienia: 19
- Kontakt:
Niestety nic bardziej mylnego...darek1 pisze:Witaj
Zmiany w ciśnieniu gazów wylotowych bardzo źle wpływają na osiągi...
Jak pisze Kropek, po przeróbce (nie wypruciu) wydechu, najlepiej poprawić dolot powietrza aby było go więcej a potem koniecznie strojenie !!
Motocykl... i do pełni szczęścia już tylko chwila... chwila wolnego, pogoda i kompan na kole.
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
CX500E=>B12sK6=>GSF1250GT=>
AN400=>CBF1000=>1200RT&1200GS
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
CX500E=>B12sK6=>GSF1250GT=>
AN400=>CBF1000=>1200RT&1200GS