Sprężyny sprzęgła Intruder 1400

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
Hoder
Podpatrywacz
Województwo: wielkopolskie

Sprężyny sprzęgła Intruder 1400

Post autor: Hoder »

Witam wszystkich!

Szukam sprężyn sprzęgła do Intrudera 1400 z 2000r., natomiast nie chciałbym ładować kasy w oryginalne Suzuki - ale zamienników na rynku brak. Macie może jakieś namiary na sprawdzone sprężyny sprzęgła?

Jeśli nie - czy warto wymieniać na oryginalne Suzuki? Ostatnio mechanik wymienił mi całe sprzęgło poza właśnie sprężynkami i niestety przy puszczaniu klamki mi dalej "przyciera" :(
harpoon
BS Admin
BS Admin
Województwo: śląskie
Polubił posty: 5
Otrzymane Polubienia: 25
Kontakt:

Re: Sprężyny sprzęgła Intruder 1400

Post autor: harpoon »

Hoder pisze:Witam wszystkich!

Szukam sprężyn sprzęgła do Intrudera 1400 z 2000r., natomiast nie chciałbym ładować kasy w oryginalne Suzuki - ale zamienników na rynku brak. Macie może jakieś namiary na sprawdzone sprężyny sprzęgła?

Jeśli nie - czy warto wymieniać na oryginalne Suzuki? Ostatnio mechanik wymienił mi całe sprzęgło poza właśnie sprężynkami i niestety przy puszczaniu klamki mi dalej "przyciera" :(
Sam mając dużego Intruza wymieniałem sprzęgło... I sprężyn nawet w zamienniku nie szukałem... Tarcze i przekładki poszły z zamiennika... Wiem, że trochę "drutując" pod sprężyny co niektórzy "fachowcy" wkładają podkładki, ale moim zdaniem nie ma co kombinować. Za moich czasów sprężyna w ASO kosztowała kilka, czy kilkanaście złotych więc nawet się nie zastanawiałem. Poza tym w opinii jednego z ludzi, którzy o 1400 wiedzą wszystko nie warto zakładać zamiennika, tylko właśnie oryginał...
Marauder VZ800 - sprzedany
Intruder VS1400 - wspomnienie
Intruder M109R K7 - odjechał
XV1900 Raider - historia
Tiger Explorer 1200 - oswojony
KolejnyTiger 1200 XCa - nowe wcielenie
Tygrys po raz trzeci
tel. 665-392-191
Hoder
Podpatrywacz
Województwo: wielkopolskie

Re: Sprężyny sprzęgła Intruder 1400

Post autor: Hoder »

Czyli generalnie inwestować w oryginał... hmm... ok, dzięki za odpowiedź :) chyba właśnie tak zrobię ;)
ODPOWIEDZ