Akcesoryjna kierownica.

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
Yarpenus

Akcesoryjna kierownica.

Post autor: Yarpenus »

Witam ponownie. Kolejne pytanie z cyklu "mam go krótko i nie wiem co i jak" dotyczy kierownicy akcesoryjnej (wiekszej niż w oryginale). Mam taką zamontowana od momentu zakupu i podczas odpalenia Marudy jeśli nie przekrece manetki gazu o pół centymetra (nie wzrastają obroty -nie gazuje) to jest problem z odpaleniem ponieważ Moto się troszkę dławi i przygasa. Tak samo na jałowym jak pyka a dokrece manetkę do oporu to obroty nikną i Maruda milknie. Pytanie zatem czy jest możliwość że kierownica została wadliwie zamontowana przez poprzedniego właściciela? Coś jest nie tak czy tak ma być? A może wszystko wina braku regulacji gaźników (o czym pisałem w innym temacie)? Zapomniałem dodać że chodzi o Marude vz800 z 1997r ;-)
Z góry dziękuję za odpowiedzi :-)
Ostatnio zmieniony czw, 24 sie 2017, 07:11 przez Yarpenus, łącznie zmieniany 1 raz.
osama
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Otrzymane Polubienia: 15

Re: Akcesoryjna kierownica.

Post autor: osama »

to nie problem kiery tylko ustawienia gaźników itp.
zmień świece, ustaw zawory, ustaw gaźniki - problem zniknie jak za dotknięciem magicznej różdżki - czy coś takiego ;-)
\m/-_-\m/

Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)

Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92

Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....

501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
Yarpenus

Ok. Dzwoniłem do Mroowy i jestem "umówiony" na regulację... :-)
Yarpenus

W gwoli ścisłości wystarczyło podkręcić linkę gazu ;-) Maruda pyka i nie gaśnie ;-)
ODPOWIEDZ