Witajcie,
poniżej mój nowy zrealizowany projekt przed wyjazdem gdzieś przed siebie :lol: . Zaznaczę że powstał po ubiegłorocznych zmaganiach z bagażem w trakcie wyjazdu nad morze.
Bagażnik na motor VS800 turystyczny
Założenie było proste:
1. szybkie "kulbaczenie gratów" w trakcie wyjazdu :!: .
2. nieograniczony dostęp do sakw bez ściągania innych na postojach :!: .
3. poprawa wygody podróżowania oraz widoczności (nie ukrywam że przedłożyłem to ponad wygląd - coś za coś :? )
4. szybki demontaż - zero ingerencji w konstrukcję motocykla
Poniżej moje zmagania w postaci faktograficznej zapraszam szanownych kolegów do obejrzenia mojego .... CUDAKA... :lol: :lol: :lol: i sugestie jak jeszcze to poprawić. Podpowiedzi typu: kup turystyka nie przejdą trochę mi się podoba intruz :mrgreen:
VS800 SUZUKI INTRUDER Bagażnik na motor turystyczny SAM
VS800 SUZUKI INTRUDER Bagażnik na motor turystyczny SAM
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony ndz, 24 lip 2016, 22:12 przez ricorro, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: VS800 SUZUKI INTRUDER Bagażnik na motor turystyczny SAM
ciąg dalszy...
Dla wyjaśnienia żeby ściągnąć bagażik odkręcamy dwa motylki :mrgreen: - tylko dwa :!: . Poza tym siedzi niesłychanie stabilnie. Samo oparcie dla kierowcy to nie da się opisać komfortu jazdy jest po prostu fantastycznie.
Polecam i pozdrawiam
PS. Homologowane światła odblaskowe być może przesada (wiem ile powinno być opisane w rozporządzeniu, ale mam to gdzieś) już jechałem w oberwaniu chmury a w okolicy po kilku "parkowaniach" Pań i starszych Panów na motocyklistach :aniolek: i tu nie jest mi do śmiechu WIDOCZNOŚĆ RZECZ BEZWZGLĘDNIE POTRZEBNA . Lans zostawiam sobie a niedzielę!.
24.07.2016 - jako że jeżdżę w 99,99% przypadków sam, dorobię dodatkowy stelaż pod oparcie kierowcy (od bagażnika) tak aby było dostępne samo oparcie w niedługich trasach bez bagażnika. Ponieważ wygoda jazdy jest ... trudno to opisać z oparciem i bez
Dla wyjaśnienia żeby ściągnąć bagażik odkręcamy dwa motylki :mrgreen: - tylko dwa :!: . Poza tym siedzi niesłychanie stabilnie. Samo oparcie dla kierowcy to nie da się opisać komfortu jazdy jest po prostu fantastycznie.
Polecam i pozdrawiam
PS. Homologowane światła odblaskowe być może przesada (wiem ile powinno być opisane w rozporządzeniu, ale mam to gdzieś) już jechałem w oberwaniu chmury a w okolicy po kilku "parkowaniach" Pań i starszych Panów na motocyklistach :aniolek: i tu nie jest mi do śmiechu WIDOCZNOŚĆ RZECZ BEZWZGLĘDNIE POTRZEBNA . Lans zostawiam sobie a niedzielę!.
24.07.2016 - jako że jeżdżę w 99,99% przypadków sam, dorobię dodatkowy stelaż pod oparcie kierowcy (od bagażnika) tak aby było dostępne samo oparcie w niedługich trasach bez bagażnika. Ponieważ wygoda jazdy jest ... trudno to opisać z oparciem i bez
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Śmigający inaczej...
- Województwo: pomorskie
Sie masz,
Pracy dużo i widać, że masz możliwości. Spawarka, gietarka. Pochromowany wyglądałby bajecznie.
Gratuluję. Mi się podoba ale jakbyś jakieś fotki załadowanego umieścił to przemówiłby jeszcze bardziej.
Napisałeś - mocowanie dwa motylki a nie będzie tak, że podczas ostrego hamowania całość poleci Ci na plecy?
Ale dostrzegłem jeszcze coś ciekawego.. ten wózek pod tylne koło
Chyba sam robiłeś bo widzę, że też się rozwijał
Właśnie coś takiego potrzebuję, żebym mógł motor pod ścianą ustawić.
Mam porozbijane barki (rower) i targanie Intruza za tylne koło, żeby go bokiem pod ścianą postawić to juz wyzwanie sie robi.
Pracy dużo i widać, że masz możliwości. Spawarka, gietarka. Pochromowany wyglądałby bajecznie.
Gratuluję. Mi się podoba ale jakbyś jakieś fotki załadowanego umieścił to przemówiłby jeszcze bardziej.
Napisałeś - mocowanie dwa motylki a nie będzie tak, że podczas ostrego hamowania całość poleci Ci na plecy?
Ale dostrzegłem jeszcze coś ciekawego.. ten wózek pod tylne koło
Chyba sam robiłeś bo widzę, że też się rozwijał
Właśnie coś takiego potrzebuję, żebym mógł motor pod ścianą ustawić.
Mam porozbijane barki (rower) i targanie Intruza za tylne koło, żeby go bokiem pod ścianą postawić to juz wyzwanie sie robi.
75r. komarek 2KM?, 82r. ETZ250...potem rowerów naście/siąt... i. po 50-stce Intruder vs800 95r, vs1400..odjechały ...FZ1N odjechała.. teraz tylko XJR1300 i FJR1300
-
- The Real One
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Otrzymane Polubienia: 2
Asedio poczytaj tutaj:
http://www.bractwo-suzuki.com.pl/forum/ ... =5&t=21610
http://www.bractwo-suzuki.com.pl/forum/ ... =5&t=21610
LS 650 Savage - odjechał
H...a Deauville - czas na wygodę
H...a Deauville - czas na wygodę
-
- Śmigający inaczej...
- Województwo: pomorskie
Dzięki Czytam wszystko co sie da... ale tam jeszce nie dotarłem
75r. komarek 2KM?, 82r. ETZ250...potem rowerów naście/siąt... i. po 50-stce Intruder vs800 95r, vs1400..odjechały ...FZ1N odjechała.. teraz tylko XJR1300 i FJR1300