Film z naszej podróży
https://www.youtube.com/watch?v=hA7a-G7_e5s&t=197s
Moderator: Alexandra
Wycieczka udanaziutecki pisze:Super! Spora ekipa i chyba udana wycieczka.
Na kilku maszynach widziałem logo WOŚP - jechaliście z fundacji?
Za szybko oglądałem zdjęciaAlexandra pisze: bo tylko mój jest oklejony w Barwy Woodstocku
Ja to wszystko przeżyłam na motocyklu . Urwiska bez barierek drogi ,zerwane mosty , zamiast drogi szutr i żwir z kamieniami , rozerwany asfalt po ulewnych deszczach . W Maroku to jest normalne że chłopaki chodzą za rękę lub trzymają się za bark ,nawet widziałam jak się całują na przywitanie czy pożegnanie to u nich jest normalne .Dziewczyny chodzą razem i chłopki razem nigdy parą jak się spotykają to po kryjomusnajper pisze:Byliśmy w Maroku w pażdzierniku 2007 r.jeszcze jak nie było słychać o arabskiej wiośnie.Ale i wtedy Maroko uchodziła za najbardziej z demokratycznych krajów obok Tunezji w północnej Afryce.Mozna było spotkać młodych ludzi razem w samochodzie albo na ulicy trzymających sie za ręce.Wypozyczylismy na 3 dni taką Toyote i zwiedziliśmy Maroko na własną rekę.Ale tak jak napisałem na drodze szerokości max.3 metrów przy braku barierek(element psychologiczny zadziałał) i jak znienacka stado baranów i kóz weszło na jezdnie ,wycofałem sie.Może to był jakiś znak,co znaczy że to piszę.
Pogoda Mariusz słoneczna z różnymi temperaturami od 19 stopni w Tangerze do 32 w Merzouge na pustyni . Ogólnie temperatura wahała się w granicach 21-25 stopni przez całą drogę ,jedynie w Górach Atlas było zimniej 12-15 stopni ale dało się przeżyć :)W głębi Maroka bardziej biednie ale ludzie bardziej mili i spokojni ,czym większe miasta tym bardziej nachalnimariusz-n2 pisze:No i pięknie,bardzo pięknie !!!!!!
Czemu się nie chwaliłaś wcześniej o takich planach ?
A do Maroka na kołach czy tylko transport moto i samo Maroko ?
A i jak to pogodowo wyglądało,bo jak ja typowo turystycznie byłem
w marcu 2016 to tak raczej wiosennie było ?
A jak było w głębokim interiorze ?
Jak byś był na imprezach BS to byś wiedział . Transport motocykla z Polski do Malagi a ja wygodnie Samolotem popijając drinkamariusz-n2 pisze:Alexandra, nie odpowiedziałaś na wszystkie moje pytania !
Ale i tak Ci zazdraszczam !