Na brak prądu nie poradzę. Haje elektryczną nabyłeś Kropku ??
Relacja z wyjazdu:
Wyruszyliśmy razem z moim przyjacielem Jarosławem (posiada Suzuki DL 1000 V-Strom, próbuję go namówić żeby się zapisał do BS)
Pierwszym celem był Malbork.
Polecieliśmy przez Stolno, Grudziądz, Kwidzyn - ruch był niewielki, a trasa znakomita, szczególnie lubię odcinek Kwidzyn-Malbork dużo fajnych zakrętów i super widoków.
W Malborku koło zamku kolejka bardzo duża do kas, ale my nie przyjechaliśmy zwiedzać tylko kręcić kilometry, porobiliśmy fotki i w drogę.
Następny przystanek miał być w Krynicy Morskiej, ale po drodze zatrzymaliśmy się na najnowszej atrakcji mierzei czyli :
Budowa drogi wodnej łączącej Zalew Wiślany z Zatoką Gdańską - zwaną Przekopem Jarosława
W chwili obecnej zostały wycięte drzewa i ustawiona tablica informacyjna - zrobiła się z tego spora atrakcja turystyczna, naliczyłem około 20 aut, kilka motocykli i autobus wycieczkowy !!
Dojechaliśmy w końcu do Krynicy, i tu też pełno ludzi - przecież to 1 maja, a tak naprawdę początek majówki.
Pokręciliśmy się po okolicy, razem stwierdziliśmy że skoro jesteśmy tak niedaleko Rosji to chcemy tam jechać !!
Pojechaliśmy na sam koniec Mierzeii - nie ma tam co prawda przejścia granicznego, ale widać Rosyjski kawałek Mierzeii wraz z radarem wojskowym.
Odcinek drogi na Mierzei był dosyć oblegany - chwilami korki...
Po odpoczynku, fotkach i zatankowaniu sprzętów i siebie, wróciliśmy tą samą droga do domu.
Podsumowując, bardzo fajna trasa, pogoda idealnie przypasowała, fajne towarzystwo
Zrobiłem tego dnia ponad 500 km, i tym samym przekroczyłem przebieg 3 tyś km w sezonie 2019 !!
Zapraszam następnym razem !