Uchwyt do telefonu GSR600
Moderator: bohas
Uchwyt do telefonu GSR600
Cześć,
Myślę o kupnie i zamontowaniu uchwytu na telefon w moim GSR'ku. Nie mam żadnej szybki więc wszędzie wieje po kierownicy. Czasem trochę poszaleje na moto więc telefon musi się pewnie trzymać. Najchętniej chciałbym go na środku kierownicy jak w załączniku.
Jak u was to wygląda koledzy?
Pozdrawiam :banana1:
Myślę o kupnie i zamontowaniu uchwytu na telefon w moim GSR'ku. Nie mam żadnej szybki więc wszędzie wieje po kierownicy. Czasem trochę poszaleje na moto więc telefon musi się pewnie trzymać. Najchętniej chciałbym go na środku kierownicy jak w załączniku.
Jak u was to wygląda koledzy?
Pozdrawiam :banana1:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Moderator
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Polubił posty: 17
- Otrzymane Polubienia: 22
Re: Uchwyt do telefonu GSR600
https://m.olx.pl/oferta/uchwyt-motocykl ... n=1&page=1
To jest chińska wersja uchwytu X Ram tyle tylko, że dodatkowo posiada ładowanie na usb i wyłącznik tegoż ładowania. Na Aliexpresie wyjdzie jakieś 80 zyli poszukaj też na allegro nie będzie dużo drożej. Oryginał to już spora forsa i bez ładowania.
Ps
Ja mam przerobioną jedną ze śrub w zaznaczonym przez Ciebie miejscu tyle, że w Hajce. Podeślij na pw nr tel to wyślę fotki jak będzie zapotrzebowanie, pzdr.
To jest chińska wersja uchwytu X Ram tyle tylko, że dodatkowo posiada ładowanie na usb i wyłącznik tegoż ładowania. Na Aliexpresie wyjdzie jakieś 80 zyli poszukaj też na allegro nie będzie dużo drożej. Oryginał to już spora forsa i bez ładowania.
Ps
Ja mam przerobioną jedną ze śrub w zaznaczonym przez Ciebie miejscu tyle, że w Hajce. Podeślij na pw nr tel to wyślę fotki jak będzie zapotrzebowanie, pzdr.
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
512 272 500
-
- BS Admin
- Województwo: śląskie
- Polubił posty: 5
- Otrzymane Polubienia: 25
- Kontakt:
Sprawdza się w 100%, mam taki chyba ze dwa lata, przetestowany w każdych warunkach, ładowarka jest naprawdę ładowarką, przy włączonej nawigacji, Yanosiku, odtwarzaczu muzyki telefon jest ładowany a nie tylko podtrzymywany. Uchwyt pewny, telefon nie drży...KROPEK pisze:https://m.olx.pl/oferta/uchwyt-motocykl ... n=1&page=1
Ps
Ja sobie dodatkowo zamontowałem na kablu wtyczkę, w każdej chwili mogę uchwyt zdemontować, jak moto stoi gdzieś na parkingu, gdzie ktoś może sobie "pożyczyć na wieczne nieoddanie"...
Marauder VZ800 - sprzedany
Intruder VS1400 - wspomnienie
Intruder M109R K7 - odjechał
XV1900 Raider - historia
Tiger Explorer 1200 - oswojony
KolejnyTiger 1200 XCa - nowe wcielenie
Tygrys po raz trzeci
tel. 665-392-191
Intruder VS1400 - wspomnienie
Intruder M109R K7 - odjechał
XV1900 Raider - historia
Tiger Explorer 1200 - oswojony
KolejnyTiger 1200 XCa - nowe wcielenie
Tygrys po raz trzeci
tel. 665-392-191
A ja chcialem coś co nie rzuca się bardzo w oczy i "prawie" komponuje z motocyklem. Znalazłem coś takiego jak na fotce.
Mechanizm działania jest banalny bo to śruba dociskająca ale działa, telefon nie wypada (choć najlepiej jak ma jakiś silikon bo lepiej trzyma i nic nie pęknie od zbyt mocnego dociśniecia) a i wygląda nieźle. Na ali koszt w okolicach 10-20zł zalezy czy ma być cały z aluminium czy z plastiku (w tej wersji aluminiowy jest tylko uchwyt do mocowania na kierownice)
Mechanizm działania jest banalny bo to śruba dociskająca ale działa, telefon nie wypada (choć najlepiej jak ma jakiś silikon bo lepiej trzyma i nic nie pęknie od zbyt mocnego dociśniecia) a i wygląda nieźle. Na ali koszt w okolicach 10-20zł zalezy czy ma być cały z aluminium czy z plastiku (w tej wersji aluminiowy jest tylko uchwyt do mocowania na kierownice)
-
- Zmieniacz Żarówek
- Województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Tego małego GUBa jest kilka wersji, nowa jest z sześcioma pazurami i można kupić z dodatkową siatka silikonową, wtedy nie ma żadnego ryzyka. Zresztą to jest uchwyt na rower, potrafi bardziej telepać
Tę podróbkę RAMa właśnie kupiłem i wczoraj zamontowałem. Po przeciągnięciu przewodu pod bakiem ze smutkiem stwierdziłem, że gniazdo ma podświetlenie, choć widać to i tak dopiero jak się otworzy kapturek zabezpieczający przed zalaniem. Moim zdaniem trochę niepotrzebny bajer, a niepotrzebnie żre prąd cały czas. Nie chciało mi się już z tym kombinować i zostawiłem na razie zapięte bezpośrednio na akumulatorze. Mocowanie jest spoko i kupiłem z dwiema opcjami, czyli także mocowaniem pod śrubę lusterka.
Tę podróbkę RAMa właśnie kupiłem i wczoraj zamontowałem. Po przeciągnięciu przewodu pod bakiem ze smutkiem stwierdziłem, że gniazdo ma podświetlenie, choć widać to i tak dopiero jak się otworzy kapturek zabezpieczający przed zalaniem. Moim zdaniem trochę niepotrzebny bajer, a niepotrzebnie żre prąd cały czas. Nie chciało mi się już z tym kombinować i zostawiłem na razie zapięte bezpośrednio na akumulatorze. Mocowanie jest spoko i kupiłem z dwiema opcjami, czyli także mocowaniem pod śrubę lusterka.
LwG
Beniamin
--
H... jednoślad CB600F "Hornet" - odjechała
Suzuki GSR600
Beniamin
--
Suzuki GSR600
-
- Moderator
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Polubił posty: 17
- Otrzymane Polubienia: 22
Obok usb jest guzik do wyłączenia prądu .....
Nie ma podświetlenia to nic nie żre :twisted:
Nie ma podświetlenia to nic nie żre :twisted:
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
512 272 500
512 272 500
-
- Zmieniacz Żarówek
- Kontakt:
Siet, to moje chińczyki sprzedawane dla niepoznaki przez allegro źle podrobiły - nie ma włącznika
LwG
Beniamin
--
Suzuki GSR600
Beniamin
--
Suzuki GSR600
-
- Zmieniacz Żarówek
- Kontakt:
Chyba poszukam hermetycznego przełącznika do założenia na przewód, żeby mnie kiedyś aku nie zaskoczył.
LwG
Beniamin
--
Suzuki GSR600
Beniamin
--
Suzuki GSR600
-
- BS Admin
- Polubił posty: 164
- Otrzymane Polubienia: 17
- Kontakt:
my też kupowaliśmy chińczyki i był wyłącznik prądu.
Motocykl... i do pełni szczęścia już tylko chwila... chwila wolnego, pogoda i kompan na kole.
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
CX500E=>B12sK6=>GSF1250GT=>
AN400=>CBF1000=>1200RT&1200GS
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
CX500E=>B12sK6=>GSF1250GT=>
AN400=>CBF1000=>1200RT&1200GS
-
- Moderator
- Województwo: lubelskie
- Polubił posty: 6
- Otrzymane Polubienia: 42
Kropek ma swoje lata a co za tym idzie i doświadczenie.
Czasem trzeba Go posłuchać! :lol:
W chińskiej podróbce wyłącznik jest.
Widać masz chińską podróbkę chińskiej podróbki :lol:
Czasem trzeba Go posłuchać! :lol:
W chińskiej podróbce wyłącznik jest.
Widać masz chińską podróbkę chińskiej podróbki :lol:
Kefas można czytać jihadek (dżihadek) lub Piotrek 502-683-907
Pasja + Wizja + Działanie = Sukces (CZYLI MOTO!!!)
WSK 125 => MZ ETZ 150e => MZ ETZ 251e => Bandit 600 N => SV 1000 S
-
- Moderator
-
- Zmieniacz Żarówek
- Kontakt:
No to jednak zwracam honor Chińczykom.
A przy okazji to ja mam prawdziwie chińską podróbkę. To w mojej wersji jest przełącznik na miarę chińskich rączek i naprawdę działa. Wcześniej nawet go nie zauważyłem, a ogladałem kilka razy cał uchwyt i gniazdo )) Tak, to ten mikro suwaczek przy gnieździe pod uszczelką )) Dzięki za naprowadzenie na właściwy trop!
A przy okazji to ja mam prawdziwie chińską podróbkę. To w mojej wersji jest przełącznik na miarę chińskich rączek i naprawdę działa. Wcześniej nawet go nie zauważyłem, a ogladałem kilka razy cał uchwyt i gniazdo )) Tak, to ten mikro suwaczek przy gnieździe pod uszczelką )) Dzięki za naprowadzenie na właściwy trop!
LwG
Beniamin
--
Suzuki GSR600
Beniamin
--
Suzuki GSR600
-
- Moderator
To w nowszym typie jest zagumowany guzik na zewnątrz.
To co na czerwono zaznaczyłem.
Z pewnością łatwiejszy w obsłudze i uchwyt lepiej wygląda, bo nie ma doczepionej obok ładowarki, tylko jest schowana pod spodem.
To co na czerwono zaznaczyłem.
Z pewnością łatwiejszy w obsłudze i uchwyt lepiej wygląda, bo nie ma doczepionej obok ładowarki, tylko jest schowana pod spodem.
-
- Zmieniacz Żarówek
- Kontakt:
Testy uchwytu moto X wypadły poprawnie. Nie wiem jak z ładowaniem, ale ma być niby 2A, więc powinno uciągnąć faktycznie ładowanie, a nie tylko podtrzymanie nawigacji.
Na rower dla odmiany zainstalowałem GUB'a i zarówno uchwyt do kierownicy, jak i telefon w uchwycie trzymaja się jak wściekłe - jutro będę testował w terenie i na wertepach jak się sprawdza. Myślę jednak, że X do moto będzie lepszy ponieważ daje więcej możliwości ustawienia położenia i można efektywnie mieć telefon bliżej facjaty, co przy ograniczonej perspektywie widzenia w kasku i tym, że możesz pozwalać sobie tylko na zerkanie - może być zaletą.
Na rower dla odmiany zainstalowałem GUB'a i zarówno uchwyt do kierownicy, jak i telefon w uchwycie trzymaja się jak wściekłe - jutro będę testował w terenie i na wertepach jak się sprawdza. Myślę jednak, że X do moto będzie lepszy ponieważ daje więcej możliwości ustawienia położenia i można efektywnie mieć telefon bliżej facjaty, co przy ograniczonej perspektywie widzenia w kasku i tym, że możesz pozwalać sobie tylko na zerkanie - może być zaletą.
LwG
Beniamin
--
Suzuki GSR600
Beniamin
--
Suzuki GSR600