Cześć wszystkim,
Zakupiłem Maraudera VZ800 z '98. Sprowadzony z Wielkiej Brytanii,wiec przed udaniem się na przegląd chciałem zamówić przedni reflektor w wersji Europejskiej. Przeglądając oferty i porównując klosze, nie widzę żadnej różnicy w ,,paskach,, kierujących strumieniem światła. Jest możliwe że nie ma rozróżnienia na reflektory EU i GB?
Przedni reflektor Marauder
-
- BS Admin
- Województwo: mazowieckie
- Polubił posty: 184
- Otrzymane Polubienia: 19
- Kontakt:
Re: Przedni reflektor Marauder
Sprawdź jak odcina się na ścianie.
Jeśli podnosi się strumień światła po lewej stronie to nie przejdzie na badaniu.
Ale jeśli jest płaski to jest OK
Jeśli podnosi się strumień światła po lewej stronie to nie przejdzie na badaniu.
Ale jeśli jest płaski to jest OK
Motocykl... i do pełni szczęścia już tylko chwila... chwila wolnego, pogoda i kompan na kole.
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
CX500E=>B12sK6=>GSF1250GT=>
AN400=>CBF1000=>1200RT&1200GS
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
CX500E=>B12sK6=>GSF1250GT=>
AN400=>CBF1000=>1200RT&1200GS
Powiem szczerze że nie spotkałem się z przypadkiem aby diagnosta sprawdzał światła w motocyklu, ale to tylko moje spostrzeżenie
- whizkid
...i bylo dokladnie tak jak napisal "whizkid" - spradzone tylko czy swiatla sa. Jednak po wprowadzeniu do garazu widze na scianie ze o ile linia jest rowna (bez doswietlania lewej lub prawej strony), to swieci zdecydowanie za wysoko. Przeszukalem forum i manuale. Sa podobno dwie srubki ktorymi reguluje sie gora-dol/lewo-prawo, to ja tak owych nie znalazlem. Probowalem tez znalezc cos podobnego...bez efektu. Moze to i durne pytanie ale wolalbym nikomu nie bic swiatlami po oczach. W jaki sposob reguluje sie wysokosc swiatla w Mrauderze z '98 roku?
-
- BS Brother
- Województwo: dolnośląskie
- Otrzymane Polubienia: 2
jak w każdym ze stałym reflektorem, najprościej - wyjąć reflektor, sprawdzić zamocowanie żarówki (czy jest prawidłowo), wtedy będzie widać dwie śrubki (prawdopodobnie) ze sprężynkami, nasmarować i sprawdzić czy śrubki się obracają i "przestawiają" cały odbłyśnik, założyć reflektor, rozrysować na ścianie schemat ustawienia i teraz już widomymi śrubkami ustawić (może być specjalny otwór w ramce, lub trzeba zdemontować ramkę i śrubki będą pod nią)
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach
A1 RH-
tel. 0603 765 563
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach
A1 RH-
tel. 0603 765 563
-
- BS Brother
- Województwo: lubelskie
- Otrzymane Polubienia: 1
A czy od kilku już lat światła w moto nie są symetryczne?
Był romecik, Jawy 350, MZ 251, GSX600f, DL 1000 V-Strom
jest AN 650
jest AN 650