Witam, właśnie jestem po wymianie głowicy wraz z całym osprzętem(wałek, dźwigienki zaworowe, pokrywa, całość z jednego silnika, używane, ale w dobrym stanie). Od wczoraj próbuję go odpalić, niestety bez powodzenia... iskra jest, i to nawet nie najgorsza, wygląda jakby nie chciał zassać paliwa, a nawet "dmucha" w stronę gaźnika(widać i czuć po zdjęciu siedzenia),a raczej powinien "ciągnąć" powietrze.
"Psiknąłem" mu kilka razy w gumowy łącznik pomiędzy gaźnikiem a airboxem od strony filtra,
preparatem w rodzaju wd 40, to wtedy próbował się odzywać, ale tylko sporadycznie... ja już zdurniałem, nie wiem o co chodzi.
Jeśli ktoś ma jakieś pomysły, sugestie, co mu może dolegać, proszę, POMÓŻCIE (nawet te rady, które wydają się być z kosmosu) chętnie skorzystam, i będę ogromnie wdzięczny.
Pozdrawiam.
Suzuki ls 650 Savage "dmucha w gaźnik"
-
- Naciagacz Łańcucha
- Województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Re: Suzuki ls 650 Savage "dmucha w gaźnik"
A czy prawidłowo założyłeś łańcuszek i czy ustawiłeś luzy na zaworach ? na początek mogą być trochę większelazarus pisze: ↑pt, 17 gru 2021, 18:58 Witam, właśnie jestem po wymianie głowicy wraz z całym osprzętem(wałek, dźwigienki zaworowe, pokrywa, całość z jednego silnika, używane, ale w dobrym stanie). Od wczoraj próbuję go odpalić, niestety bez powodzenia... iskra jest, i to nawet nie najgorsza, wygląda jakby nie chciał zassać paliwa, a nawet "dmucha" w stronę gaźnika(widać i czuć po zdjęciu siedzenia),a raczej powinien "ciągnąć" powietrze.
"Psiknąłem" mu kilka razy w gumowy łącznik pomiędzy gaźnikiem a airboxem od strony filtra,
preparatem w rodzaju wd 40, to wtedy próbował się odzywać, ale tylko sporadycznie... ja już zdurniałem, nie wiem o co chodzi.
Jeśli ktoś ma jakieś pomysły, sugestie, co mu może dolegać, proszę, POMÓŻCIE (nawet te rady, które wydają się być z kosmosu) chętnie skorzystam, i będę ogromnie wdzięczny.
Pozdrawiam.
zamiast wd40 użyj samostart albo PLAK do kokpitów w samochodzie
Pozdrawiam
intruder vs 800 , R 1100rt
chętnie pomogę w pracach nad / lakier mechanika /
kontakt 503685105
chętnie pomogę w pracach nad / lakier mechanika /
kontakt 503685105
Sprawdzałem 2 razy zanim skręciłem, łańcuszek raczej jest dobrze,zawory też,ale to samo wczoraj wieczorem pomyślałem,żeby zwiększyć luz zaworowy... I dzisiaj to wypróbuję. Dzięki za zainteresowanie.
-
- BS Admin
- Polubił posty: 164
- Otrzymane Polubienia: 17
- Kontakt:
Luz zaworowy oczywiście sprawdź i zwiększ ewentualnie ale koniecznie sprawdź rozrząd.
Jeśli dmucha w dolot to ewidentnie zawory dolotowe są otwarte przy suwie sprężania.
Jeśli dmucha w dolot to ewidentnie zawory dolotowe są otwarte przy suwie sprężania.
Motocykl... i do pełni szczęścia już tylko chwila... chwila wolnego, pogoda i kompan na kole.
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
CX500E=>B12sK6=>GSF1250GT=>
AN400=>CBF1000=>1200RT&1200GS
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
Tak też zrobiłem, wkurzyłem się wczoraj i rozebrałem wszystko (prócz zdjęcia głowicy) okazało się, że ktoś na wale (na śrubie z lewej strony silnika) namalował białą kropkę a ja myśląc, że to fabryczny znak do niej ustawiłem rozrząd(znak nabity przez producenta był w innym miejscu). Poskładałem wszystko tak jak być powinno i 10 minut temu poszedłem go odpalić... Ledwo dotknąłem startera,od razu się odezwał, pracuje śliczne.
Dzięki wszystkim za zainteresowanie, pozdrawiam i temat można zamknąć.
Dzięki wszystkim za zainteresowanie, pozdrawiam i temat można zamknąć.
-
- BS Admin
- Polubił posty: 164
- Otrzymane Polubienia: 17
- Kontakt:
Brawo Ty.
Gratulacje, trudno po sobie samym znaleźć takie usterki.
Zwłaszcza jak sprawdzasz już któryś raz.
Gratulacje, trudno po sobie samym znaleźć takie usterki.
Zwłaszcza jak sprawdzasz już któryś raz.
Motocykl... i do pełni szczęścia już tylko chwila... chwila wolnego, pogoda i kompan na kole.
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808