Cześć,
mam problem z dobraniem filtrów paliwa znajdujących się bezpośrednio na karniku paliwa do mojego B6 K1 . Ze względu na rdzę w baku rozebrałem układ paliwowy a bak pomalowałem od środka farbą do zbiorników paliwa i jest super. Niestety przy próbie przeczyszczenia filtrów kranika rozsypały się w rękach. Szukam ich już od dłuższego czasu praktycznie wszędzie. Z Suzuki dostałem odpowiedź jakiś czas temu, że filtry są integralną częścią kranika i nie są dostępne osobno. Próbowałem dobrać od innych modeli (długo to trwało i było uciążliwe), jakoś się udało ale musiałem jeden zeszlifować a drugi delikatnie rozszerzyć dlatego nie jestem do końca przekonany do tego przeszczepu.
Kwestia kolejnego zamawiania z netu już mnie przeraża bo naprawdę czasami przychodzi coś zupełnie innego niż deklarowane, sklepy stacjonarne też mi się skończyły. Dlatego jeśli ktoś z braci i sióstr już to przerabiał i wspomoże poradą byłbym wdzięczny.
Załączam zdjęcia kranika z tym co dobrałem, oraz ze starymi filtrami.
FIltry kranika GSF 600 S bandit K1- gdzie dostać od czego dobrać
Moderator: bohas
-
glossy
- BS Brother

- Województwo: podkarpackie
FIltry kranika GSF 600 S bandit K1- gdzie dostać od czego dobrać
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
(motoryna, komarek, wsk-125, simsonek)->jazda na moto kumpli->GS500E 1978 r.->CZARNE B6 K1
http://www.bikepics.com/members/glossy/
http://www.bikepics.com/members/glossy/
-
Kosmaty
- BS Brother

- Województwo: pomorskie
- Polubił posty: 25
- Otrzymane Polubienia: 7
Re: FIltry kranika GSF 600 S bandit K1- gdzie dostać od czego dobrać
Posiadałem kiedyś yamahę xj 900 diversion i miałem podobne rozwiązanie co u Ciebie może tam warto szukać? Udanych łowów.
Panonia 250
J... jednoślad 250 typ 353
XJ 900 Diversion
Suzuki GSX 1200 Inazuma
R1200 GS
J... jednoślad 250 typ 353
XJ 900 Diversion
Suzuki GSX 1200 Inazuma
R1200 GS