Pomoc Techniczna GSR 750 r.14

Dział dla Braci z województwa śląskiego. Możecie tutaj zamieszczać info tj. imprezki regionalne, adresy lokali i serwisów etc. w Waszym województwie.

Moderator: SEBIKS

ODPOWIEDZ
Seborbon
Podpatrywacz
Województwo: śląskie

Pomoc Techniczna GSR 750 r.14

Post autor: Seborbon »

Cześć ,

Mam nadzieje , że pisze w dobry miejscu. Niestety mam problem i szukam przyczyny .

Od czego się zaczęło ? Raz na parę uruchomień pojawiał się błąd FI , co na początku ciężko było sprawdzić co to za kod błędu . Jak już wiedziałem , że jest to kod C41 . To w ciemno zakupiłem nowy przekaźnik pompy . Na początku wyglądało , że wszystko super . W trakcie przejażdżki (na szczęście 5 km od domu) silnik zgasł.. Znowu pojawiła się kontrolka FI (błąd C41). Pojechałem Taxi do domu zabrałem parę rzeczy i wróciłem do moto . Podłubałem w kablach/powyciągałam wtyczki itd. Motocykl Odpalił i wróciłem do domu . Jak już wróciłem i znowu podłubałem w kablach , to przestał gadać .

1. Stan pompy i przekaźnika :
Pompa paliwa: Sprawdzona bezpośrednio na krótko – działa w 100% prawidłowo i kręci bez problemu.
Przekaźnik pompy: Sprawdzony, podmieniony/przetestowany – jest w pełni sprawny. Wcześniej dawałem zworkę , by sprawdzić czy pompa działa bez przekaźnika ( działała) .(Wszystkie wtyczki z którymi miałem styczność , to pryskałem preparatem do czyszczenia elektroniki )
2. Kwestia błędów kodu FI (C41):
3. Pomiary na wtyczce zasilającej pompę: Masa (Przewód czarno-biały B/W): Sprawdzona pod kątem przejściowym/oporowym do ujemnej klemy akumulatora – jest idealna, czysta, 0 Ω. Brak jakichkolwiek oporów na masie. Napięcie zasilania (+): Na odłączonej wtyczce do pompy miernik pokazuje zaledwie około 10V .Zachowanie pod obciążeniem:

Moje pytania do Was: Czy w GSR 750 na odcinku (między przekaźnikiem a wtyczką pompy) znajduje się jeszcze po drodze jakaś fabryczna wtyczka/złącze pośrednie, która lubi śniedzieć lub topić piny?
makuś
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Polubił posty: 47
Otrzymane Polubienia: 38

Re: Pomoc Techniczna GSR 750 r.14

Post autor: makuś »

10v to za mało zmień przekażnik z wentylatorem i sprawdż pod kątem jak ruszałeś kablami kolejno po zasilaniu do samego komputera.
ODPOWIEDZ