Witam.
Niedawno kupiłem swój pierwszy motor - mały chopper, Suzuki Gt80. Zbierałem na niego ze dwa lata - Jest po prostu piękny, ale niestety po parunastu próbach odpalenia odłamała się ta część łącząca kopnik z wałem w silniku (była już widać na wykończeniu)
Czy ktoś może mi doradzić gdzie można w Warszawie zdobyć tego typu stare (rocznik 88') części? Czy może jedynym wyjściem jest serwis?
Byłbym bardzo wdzięczny za wszelką pomoc!!!
Gdzie zdobyć używane części w Warszawie???
Moderator: Shenson
Wczoraj rozkręciłem silnik, chyba rzeczywiście jedynym wyjściem będzie spawanie ( tak też powiedział rodzinny ekspert ). Czy mógłbyś sobie przypomnieć dokładniejsze namiary do Pana na Bokerskiej? Tam jest strasznie dużo warsztatów. W poniedziałek będę się tam wybierał.
Spróbuję też spytać na ul. Bema.
Wszystkim wielkie dzięki!
Spróbuję też spytać na ul. Bema.
Wszystkim wielkie dzięki!
Jedno mnie martwi...
Czy w ogóle jest możliwe przyspawanie brakującej części silnika bez rozkręcania go i wyjęcia jej? Czy nie będzie tak że nagrzane elementy zdeformują się / rozszerzą i zniszczą silnik?
Jednym słowem, czy koniecznie trzeba rozkręcić silnik i wyjąć ten wał żeby go zaspawać czy można to zrobić od razu na motorze?
Jak to było w waszym przypadku?
Czy w ogóle jest możliwe przyspawanie brakującej części silnika bez rozkręcania go i wyjęcia jej? Czy nie będzie tak że nagrzane elementy zdeformują się / rozszerzą i zniszczą silnik?
Jednym słowem, czy koniecznie trzeba rozkręcić silnik i wyjąć ten wał żeby go zaspawać czy można to zrobić od razu na motorze?
Jak to było w waszym przypadku?