B12 - Głośno wchodzi I bieg

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

st272

B12 - Głośno wchodzi I bieg

Post autor: st272 »

Czy to normalne, że przy wkładaniu I biegu jest głośny ( porównując do pozostałych przełożeń ) odgłos. Czy coś z tym można zrobić ?
kolas
Strzelający z Rury
Województwo: -

Post autor: kolas »

nie martw sie, wszystkie tak maja, to normalne ;)
Komarek,TransAlp,BANDIT 1200, GSX-R 1000, 1/2 Burgman 400
Albo GSX-R ... albo NIC!!!! <<< chwilowo nie działa ;)
KTM 990 Adventure
http://www.bikepics.com/members/kolasGSXR/
kom: 796-272-069

https://www.facebook.com/wPogoniZaNaszymiMarzeniami
voti
BS Brother
BS Brother
Województwo: podkarpackie

Post autor: voti »

st272 tez się martwiłem tym stukiem ale koledzy z BS mnie uswiadomili że tak jest więć ty też się nie martw.
Czerwony potwór
JaN

Post autor: JaN »

U mnie też to samo - jeśli silnik jest ciepły to uruchamiam na pierwszym biegu + oczywiście sprzęgło - nie ma wtedy jęku skrzyni i ludki nie patrzą się jak na leszcza walczącego ze skrzynią, ponadto można szybciej ruszyć. Aha podczas uruchamiania niektórzy polecają wciskać też hamulec (z uwagi na mokre sprzęgło - ale to po długim postoju, gdy mogą się skleić tarcze) ...
Pozdrawiam,
JaN (DJ)
kulka

Post autor: kulka »

u mnie jest podobnie.to normal w moto.z 1 na 2 uzywam sprzegla 2ma palcami[tak aby aby,a reszte wbijam bz sprzegla i jest cichutko i plynnieze az milo
PZDR
jaca

Post autor: jaca »

siemka,
tak, jak napisał Kolas - to w bandziorach normalka, mój też tak się zachowywał, a jak dobrze dostał po zaworach ( co zdarzało się dość często, gdy jeździłem z evildem lub studim, jeszcze na gixxie :D :D ), to wydawało mi się, że jedynka wchodzi jeszcze głośniej......spoko, taki jego urok. :wink:
Nie przejmuj się - lej paliwo i jazda..... :D

pozdro,

jaca
gruby

Post autor: gruby »

jedynka zawsze głośno wchodzi .. a im wyższe obroty tym "strzał" głośniejszy ...

reszta biegów, jeżeli poprawnie zmieniasz biegi nie ma prawa być słyszalna ... (pomijam opcje wbijania bez sprzegła ... )

:)
pozdrawiam
Loser

Post autor: Loser »

Hmmm... Mysle ze bez sprzegla tez nie powinny byc slyszalne :) Inaczej rypiesz skrzynie...
Glosna jedynka to standard od MZ po japonskie przecinaki, szczegolnie na nierozgrzanym oleju. Warto pamietac, by wbijac jedynke jednym, szybkim ruchem. Jezeli tak sie nie zrobi, czesto wchodzi ciezko, z jeszcze wiekszym zgrzytem.
ODPOWIEDZ