"branie" oleju przez Bandita....

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Gutek MM

"branie" oleju przez Bandita....

Post autor: Gutek MM »

witam.
Czy Wasze Bandity biorą olej, nie mogę znaleźć nigdzie w serwisówce info na ten temat. Czy powinny brać, jeżeli tak to w jakich dopuszczalnych normach. Przejechałem 2,5 tys km i widzę że trochę ubyło (ok. 50 ml) jednak mam uszkodzony symering przy zębatce napędowej i trochę mi tam wycieka, (nie jest to tragedia, bo tylko się sączy, cały czas jest mokre)...

Pozdrawiam> Marcin
gruby

Post autor: gruby »

bandity i gsx'y efki lubią siorbnąc trocheoleju, szczegolnie przy wyzszych obrotach...

srednio wychodzi ok 3 setek na tysiąc km
Alucard

Post autor: Alucard »

3 setek na 1000km to sporo przejechalem prawie 1000 i to nie byla turystyczna jazda tylko w wkieszkosci kręcenie do 10k i nie widze zadnego ubytku oleju a sprawdzam praktycznie przed kazdą jazdą..

Pozdrawiam
FRYC74

Post autor: FRYC74 »

Moja "Ruda Suzi" Gsx 600F na 1500 km zjadła 3 setki oleju i według ludków było to mało.

pozdrawiam
FRYC
:twisted: :twisted: :twisted:
Bachmiński

Post autor: Bachmiński »

Ja mojego nie oszczędzam :twisted: 30k przebiegu i nie bierze ani grama.
Jarek

Post autor: Jarek »

Powitać,
a moje B12 siorbnęło troszeczkę jakieś 150 po przejechaniu 5 tys km. Fakt ni byl zbytnio oszczędzany.

edit DAAB
kulka

Post autor: kulka »

ja zrpbilem 4500 km .ubytku nie stwierdzilem
szary

Post autor: szary »

w moim bandziorku też trochę ubywa jakieś 150 ml na tysiaka
dominGeS

Post autor: dominGeS »

ja swoim bandziorkiem zrobilem 2tys km i zadnych ubytkow:)oby tak dalej
Bolo
BS Brother
BS Brother
Województwo: opolskie

Post autor: Bolo »

witam ja moim bandziorkiem 650s ostatnio jak walnołem traske nad może wsumie 1400 km w 3 dni to zauważyłem że zjadł mi 200 ml .jazda średnia wsumie przelotowa 160 .pozdro
gg 2883934
Bandit 650s+Leo Vince SBK Evolution II sprzedany, CZARNA PADLINA :)sprzedana ciekawe co teraz ...
BMX, Over the Top, Merida Crossway 100 D...:) Pozdrawiam
Zajcew

Post autor: Zajcew »

Witam. Zrobilem swoim bandziorem okolo 1 tys. km i dolalem gdzies 200 ml ale byla to ostra jazda po miescie :D Obecnie po przejechaniu 2 tys. km nie zauwazylem zeby cos ubylo (jazda na krotkich odcinkach ale bez zbytniego katowania maszyny). Wydaje mi sie ze kazdy bandit musi troszke sobie chlapnac :D Taka juz jego natura.

Pozdro
greg

Post autor: greg »

Bandit 1996/46tys km..ja zrobilem nim ponad 2tys..zero ubytku :)
ODPOWIEDZ