GSXF - rozładowujący się akumulator - pomocy
Moderator: bohas
GSXF - rozładowujący się akumulator - pomocy
Ostatnio moja Suza stała sobie 5 dzionków w garażu i po tym czasie podchodzę żeby ją odpalić a tam słaby aku na tyle że nie dawał siły przekręcić.Przedtem nigdy nie miałem takiego problemu.Paliła od razu.Po naładowaniu akumulatora z chwila dotkniecia rozrusznika ten sam objaw jakby gdzieś zwarcie było.W końcu odpaliłem od prostownika i po przejechaniu 60 km zgasiłem silnik żeby sprawdzić czy odpali a tu znowu nic.Aku rozładowane.Pomóżcie.Co robić?Jestem laikiem i mam ogromny problem.
Szczerze?
Kup nowy akumulator...
Mialem to samo. Zasiarczyl sie, padly ogniwa. Naladowalem - palil. Postal chwile, znow musialem ladowac... Silnik sie dobrze rozgrzal - byl problem, zeby zakrecic.,,, Nie wiem, czy 100 zikojest warte szargania nerwow, taskania akumulatora i zastanawiania sie, czy odpali...
Kup nowy akumulator...
Mialem to samo. Zasiarczyl sie, padly ogniwa. Naladowalem - palil. Postal chwile, znow musialem ladowac... Silnik sie dobrze rozgrzal - byl problem, zeby zakrecic.,,, Nie wiem, czy 100 zikojest warte szargania nerwow, taskania akumulatora i zastanawiania sie, czy odpali...