witam!
zrobilem swoim Bandyta ponad 2 tys km,ma wymieniane filtry i plyny..gazniki sa czysciutkie i zsynchronizowane..mimo to dziwnie pracuje na niskich obrotach...rzeklbym plywa,na luzie bez gazu jakos nie moze utrzymac stalych obrotow co moze byc tego przyczyna?
czy moze byc to wina zaworow?
a moze lancuszek rozrzadu ma cos z tym wspolnego bo to wzasadzie jedyne rzeczy ktore nie zostaly w ni jeszcze ustawione..
a moze to co innego?
z gory dzieki za odpowiedzi
pozdrawiam greg
co moze byc przyczyna nieregularnej pracy bandita?
Moderator: bohas
-
- Po drugiej stronie Mocy
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
Siemka Greg!
Więc, każdy bandit chodzi nierówno!! Nie zmienisz tego to jest poprostu charakterystyczna cecha tych motorków. Do tego obroty na biegu jałowym powinny sie wachać w granicach 1,2 tys. +/- 0,1 tys. tak podaje producent, ja mam u siebie 1 tys. , brachol w swoim z '02 roku ma 1,2 tys. Obydwie maszynki chodzą nierówno. Możesz posłuchać Bandytę prymka, czy Darka no poprostu wszystkie mają taką pracę silnika!
Zawsze mozesz wpaśc i posłuchać;)
Pozdro,
Bartek
Więc, każdy bandit chodzi nierówno!! Nie zmienisz tego to jest poprostu charakterystyczna cecha tych motorków. Do tego obroty na biegu jałowym powinny sie wachać w granicach 1,2 tys. +/- 0,1 tys. tak podaje producent, ja mam u siebie 1 tys. , brachol w swoim z '02 roku ma 1,2 tys. Obydwie maszynki chodzą nierówno. Możesz posłuchać Bandytę prymka, czy Darka no poprostu wszystkie mają taką pracę silnika!
Zawsze mozesz wpaśc i posłuchać;)
Pozdro,
Bartek
kom. 796 090 896
GMINA
GMINA
no sory ... ale bezedura...
bandity, tak samo jak np jajka chodzą gładko, bez falowania o ile maja dobre gaźniki.
niestety gaźniki w tych motocyklach to straszna kaszana i wymagają po pewnym przebiegu ok 30-40 tkm zestawu naprawczego ....
moje jajo po takowym zabiegu chodzi malinowo .. 1200 rpm
pozdrawiam
bandity, tak samo jak np jajka chodzą gładko, bez falowania o ile maja dobre gaźniki.
niestety gaźniki w tych motocyklach to straszna kaszana i wymagają po pewnym przebiegu ok 30-40 tkm zestawu naprawczego ....
moje jajo po takowym zabiegu chodzi malinowo .. 1200 rpm
pozdrawiam