GSXR 1100 dławi sie

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Tato

GSXR 1100 dławi sie

Post autor: Tato »

Mam taki problem ze wkreca sie do około 7tys i zaczyna sie dławic, przerywac dodam wiecej gazu i zaczyna iśc i znowu zaczyna przerywać.Gazniki wyczyscilem ,zsynchronizowałem,nowe świece założyłem i cały czas to samo juz brak mi koncepcji i co jeszcze.Macie jakis pomysł co to moze być.
barcic1

Post autor: barcic1 »

ja bym proponował sprawdzenie elektryki,byc moze akurat przy 7 tys silnik dostaje wibr.i gdzies jest kiepskie polaczenie np swieca ---akumulator.i podczas tych wibracji rozlacza sie.Pozdrawiam.Ja mialem podobne takie cos to byl problem z pradem.a dokladnie z akumulatorem
studi

Post autor: studi »

synchronizacja to nie wszystko -sprawdz poziom paliwa , średnice dysz - może dostaje za mało paliwa ?
Tato

Dzieki za podpowiedzi ,dysze wymienilem na wieksze-nie pomogło,założyłem krótsze iglice-dostał ogromnego kopa ale nadal przerywa,wszystkie polączenia elektryczne tez sprawdzilem sa ok.-reasumujac musze kombinować dalej :cry:
Little_Pablo

Post autor: Little_Pablo »

Moj akurat miał podobne objawy bo nagminnie sie zalewał... Nowe świece, nawet nowe orginalne cewki niewiele dały... Wymiana dysz na nowe rownież... O synchronizacji nie wspomne Okazało sie że zawodziły fajki - dasz wiare ? Nowe fajeczki i jak ręką odjął :) Jak nie próbowałeś - polecam :) Jak nie pomoże daj cynk - sporo walczyłem ze swoim

Pozdro
El_Pablo
Tato

No znalazłem !!! Przyczyną były zaśniedziałe przewody przy module zapłonowym.
ODPOWIEDZ