GSX 1100 F - problem z ładowaniem

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Super Sport, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: Emil

ODPOWIEDZ
Radgers

GSX 1100 F - problem z ładowaniem

Post autor: Radgers »

Witajcie !!!
Ostatnio mam problem z ładowaniem, otóź wogule go nie ma Co może być przyczyną ???? Miałem robiony remont silnika i przy okazji była robiona elektryka ale wedlug schematu dlatego nie podejrzewam że jest to wina instalacji.

Proszę o pomoc

POzdraWiam
Loser

Post autor: Loser »

Jezeli sadzisz, ze to problem z ladowaniem... najpierw zmierz napiecie na klemach. Ile masz V na odpalonym silniku? Ile po dodaniu gazu? Wtedy cos bedziemy radzic. Moze padl regulator... Rownie dobrze mogl pasc aku... Zanim zapytasz, podaj jakies informacje, ktore pozwola jakkolwiek zdiagnozowac problem ;) Rownie dobrze mozna napisac - motor nie odpala, co zrobic? Wrzuc zapalke do baku i go zapal ;)
Radgers

Post autor: Radgers »

akumulator jest nowy.
Po podłączeniu miernika na włączonym silniku do akumulatora wskazuje napi ęcie 12,43 i po odkręceniu przepustnicy nawet nie drgnie nic do góry. A z tego co wiem to powinno wzrosnąc do ponad 14.
Loser

Post autor: Loser »

To jest przyczyna - za maly prad. Moze to byc uszkodzony regulator napiecia.
Neon
BS Brother
BS Brother
Województwo: świat i okolice
Kontakt:

Post autor: Neon »

Jezeli mozesz to zamien sie z kims kto ma taki sam model moto na regulatory, i zobacz co sie stanie. Jak bedzie tak samo to juz wiesz co 3. A jesli regulator jest dobry, to poszukaj w kablach na odcinku pradnica ---- regulator ---- akumulator. Chyba nic innego nie moze byc poza tym odcinkiem. Przynajmniej tak mowi servisufka.

Pozdrawiam
<<= Neon =>>

140 koni w jednej dloni zaklete ....
GixxeR 1000 '08
ODPOWIEDZ