Dolnyśląsk się spotkał
Moderator: Pushkin
-
- BS Brother
- Województwo: dolnośląskie
- Otrzymane Polubienia: 2
Dolnyśląsk się spotkał
Na razie tylko pięć osób plus dwa bardzo sympatyczne plecaczki płci odmiennej niż męska :brawo: - początki są trudne, ale będziemy się starać aby te spodkania były cykliczne, na początek raz w mniesiącu, czekam na maile od osób które były, w odpowiedzi wyślę wspólne :photo: zdjątko :papapa:
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach
A1 RH-
tel. 0603 765 563
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach
A1 RH-
tel. 0603 765 563
Re: Dolnyśląsk się spotkał
Na drugi raz zróbcie spot w Opolu albo w Legnicy, będzie mniejszy kłopot z dojazem Przez pół godziny kręciłem się na motocyklu jak jakiś gupek w okolicach Rynku próbując wymyśleć sposób w jaki mam się dostać w okolice Piramidy, w końcu jakiś autochton mnie uświadomił, że z powodu remontu Wita Stwosza (o którym nie miałem zielonego pojęcia, a o czym "zapomnieliście" wspomnieć w zapowiedzi spotu), maszyny w tamtych okolicach nie postawię. A że waliłem prosto "z trasy", to nie miałem ze sobą żadnego zabezpieczenia moto i parkowanie pińcset metrów dalej narażało mnie na poważny stres. Odpuściłem.bogdi64 pisze:Na razie tylko pięć osób
Jeżeli widzieliście ryczącego czopera z coraz bardziej poirytowanym brodaczem w siodle, przemykająceg przez wszystkie ciemne zaułki przy Rynku, to to byłem ja.
Na drugi raz proponuję na spot - bądź co bądź - motoryzacyjny wybrać miejsce z choćby symbolicznym parkingiem. Na przykład którąś z knajpek na Bogusławskiego - w miarę blisko PKP/PKS dla przyjezdnych niezmotoryzowanych, moto gdzie zostawić zazwyczaj jest, auto gorzej - ale też, kilka sensownych miejsc gdzie można usiąść i pogadać przy jedzeniu albo piwku można znaleźć (choćby pizzeria Oregano, pub Lamus tuż obok, Kebab Hut i jeszcze parę innych).
-
- BS Brother
- Kontakt:
Yogurt.... Aż tak żle nie było, fakt region ten jest rozkopany strasznie, ale z parkowaniem blisko i dojazdem nie było tak strasznie.... My niedaleko nawet katamarana zatrzymalismy a pod sama knajpkę spokojnie podjechały dwie maszyny ( i jeszcze było sporo miejsca)...
Co do samego spotkania było bardzo fajnie.... super że wreszcie sie coś ruszyło, ja z chęcią pisze sie już na nastepne (I tu Yogurt coś, dla ciebie. Jako wrocławianin, możesz zaproponować jakieś ciekawe lokum)...
Bogdi... my niedługo rzucimy jakiś link z naszymi zdjęciami....
pozdr...
Co do samego spotkania było bardzo fajnie.... super że wreszcie sie coś ruszyło, ja z chęcią pisze sie już na nastepne (I tu Yogurt coś, dla ciebie. Jako wrocławianin, możesz zaproponować jakieś ciekawe lokum)...
Bogdi... my niedługo rzucimy jakiś link z naszymi zdjęciami....
pozdr...
Najpiękniejsza rzecz to swoje moto mieć
---GS 550 M (Katana) 83' -----> GSXF 750 - 99' ( sprzedany )-------> GSF 1250 GT - 09' "Szary Diabeł"
....kom: 667 651 296.....
https://bikepics.com/CI/members/lord_nicon
---GS 550 M (Katana) 83' -----> GSXF 750 - 99' ( sprzedany )-------> GSF 1250 GT - 09' "Szary Diabeł"
....kom: 667 651 296.....
https://bikepics.com/CI/members/lord_nicon
Dobra, przyznaję. Tamtych okolic pod względem motoryzacyjnym nie znam, a o remoncie nie miałem zielonego pojęcia. Jechałem już po ciemku i wszędzie zakazy wjazdu albo ślepe uliczki. W końcu jak już myślałem, że jestem na dobrej drodze (Łaciarska), to dup, nakaz jazdy w prawo (w Kaznodziejską).Lord_Nicon pisze:Yogurt.... Aż tak żle nie było, fakt region ten jest rozkopany strasznie, ale z parkowaniem blisko i dojazdem nie było tak strasznie....
Uprzedzając pytanie: TAK, nie łamię takich nakazów
Potem już tylko kręciłem się dookoła Rynku szukając innej drogi wjazdu. Nie miałem ze sobą żadnego zabezpieczenia, więc nie zostawiłbym moto dalej niż tuż przed wejściem do knajpy.
Pisałem już Bogdiemu: Oregano, Lamus, Kebab Hut na Bogusławskiego, Miguel na Krzyckiej, Rzym na Jarnołtowskiej. Te znam.Lord_Nicon pisze:Yogurt coś, dla ciebie. Jako wrocławianin, możesz zaproponować jakieś ciekawe lokum
Rzym najbardziej klimatyczny, ale zadupie i drogo. Fatalny dojazd dla niezmotoryzowanych.
Miguel - dobre miejsce (wylot na autostradę), sporo miejsca, ale często dużo ludzi bywa. Kiedyś spotykali się tam jacyś motomaniacy.
Oregano - chyba najlepsza pizza w mieście, ale na pewno nie najtańsza.
Kebab Hut - dobre jedzenie, co prawda drożej niż w Inter Marche ale bez szaleństw, więcej miejsca niż w Oregano, mniejsze kłopoty z parkowaniem po godzinach pracy urzędu miejskiego.
Lamus - nie pamiętam
Zresztą na Bogusławskiego jest sporo knajpek, klimatycznych też, czasem z parkowaniem są kłopoty, ale generalnie nie jest źle.
Spotyka się tam Chlor Zone Wrocław (wrocławska frakcja pl.rec.motocykle) i Citroen Klub Wrocław.
-
- Moderator
- Otrzymane Polubienia: 10
No tak, było miło, padło kilka ciekawych propozycji, które mam nadzieję zostaną wcielone w życie. Yogurt, Maryś zaryzykował postawienie swojego SRADa na Kuźniczej i się udało . Fakt, że my autem też się nieźle nakręciliśmy, ale bywało gorzej. Co do knajp, to można popróbować i komisyjnie dobrać optymalną - jestem jak najbardziej za. Osobiście wpadłem trochę po czasie, że uwielbiam Spiż, który jest rzut kamieniem od Piramidy, a przecież na Solnym zawsze Chlor się spotykał więc zaparkować też jest raczej gdzie.
Bogdi - co do maili, to wal na priv przez pocztę BS - łatwiej będzie i szybciej
Ja ze spotkania jestem zadowolony i mam nadzieję, że już nie długo będzie kolejne. ja postaram się być na bajzlu, jak Bozia da to nawet moto - kolejna okazja
Pozdr. i do zobaczyska
Pushkin
Bogdi - co do maili, to wal na priv przez pocztę BS - łatwiej będzie i szybciej
Ja ze spotkania jestem zadowolony i mam nadzieję, że już nie długo będzie kolejne. ja postaram się być na bajzlu, jak Bozia da to nawet moto - kolejna okazja
Pozdr. i do zobaczyska
Pushkin
Życie jest piękne, gdy żyć się umie, a człowiek swoje moto rozumie.
GS550M KATANA, GSX1200 INAZUMA-wspaniałe wspomnienia->GSX750S KATANA SREBRNA STRZAŁA po grobową deskę & GSX1400 K4 HELLBOY
Kom. 506 171 241
GS550M KATANA, GSX1200 INAZUMA-wspaniałe wspomnienia->GSX750S KATANA SREBRNA STRZAŁA po grobową deskę & GSX1400 K4 HELLBOY
Kom. 506 171 241