dlaczego zwiekszeją sie obroty?

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Maniek600

dlaczego zwiekszeją sie obroty?

Post autor: Maniek600 »

Witam
mam suzuki DR600 z 1989r i mam taki problem,że: odpala ładnie, od pierwszego kopa i póki się dobrze nie nagrzeje to chodzi super, a pozniej jak juz troche pochodzi to sama zwieksza sobie obroty-wkreca sie dosyc wysoko i nie schodzi z obrotów; dodaje gazu, puszczam manetke, a obroty zostają wysoko,oczywiscie manetka odbija z powrotem. I wlasnie nie wiem w czym mam szukac przyczyny????moze ktos ma jakiś pomysl??
Pepes

Post autor: Pepes »

Sprawdź sanie czy ci się nie przycięło bo to są obawy włączonego ssania jak jest zimny chodzi normalnie ale jak się zagrzeje będzie się wkręcał, mój GSXR tak ma zapalam na włączonym ssaniu chodzi normalnie a jak złapie temperaturę wkręca się na 5 tys. i wtedy wyłączam i obroty maleją do normalnych. Jeśli nie sanie to na pewno masz gaźniki do regulacji.
Maniek600

wlasnie ze ssaniem jest tak ze jak mi sie zwiekszą obroty i nie schodzi z nich, to na chwilke zaciągam ssanie i wtedy obroty spadają, a jak puszcze to z powrotem to samo. Oczywiscie motor odpalam ze ssaniem i normalnie pali,,,ssanie automatycznie samo sie wylacza, a jak sie nagrzeje to sie sam wkreca....
meyer2
Lajtowy Motonita
Województwo: wielkopolskie

Post autor: meyer2 »

sprawdź jeszcze czy gdzieś linka od gazu ci się nie tyle co przycieła, ale może ma jakis mały/duży zakręt i robi sie z linki wywijas, zrób tak żeby linka ładnie luźno chodziła, miałem kiedyś w innym moto tak, że wkręciłem manetką na obroty, manetka odbiła ale linka przy samym gaźniku nie odbiła, bo szła linka pod bakiem i tam się blokowała, sprawdź jeszcze to
SV 1000 S '04 *** FZS600 '03 *** SV 1000 S '03 *** GSX-F 600 '98 *** GS 500 E Five Stars '97 *** J... jednoślad TS 350 '89
tel. 602-810-996

http://www.bikepics.com/members/meyer2/
Maniek600

z linką wszystko jest ok, bo widze na gazniku ze odbija do konca,,,a jak go zostawie rozgrzanego na luzie,,,to sam sie wkreci bez dodawania gazu, wiec raczej linka odpada
Pepes

Post autor: Pepes »

A próbowałeś jak się wkręca regulacji wolnych obrotów tam jest taka śruba którą regulujesz wolne obroty spróbuj nią pokręcić. jest jeszcze możliwość że przepustnica się przycina albo gdzieś ciągnie fałszywe powietrze ale z tym to chyba będziesz musiał jechać do serwisu.
Pozdrawiam.
hikor

Post autor: hikor »

Za bogata mieszanka. Regulacja gaźników czeka brata... ;)
hikor
ODPOWIEDZ