Cześć!
To mój drugi post (po przywitania - coby larum nie było). Przechodząc do meritum (he he) Dotychczas śmigałem skutem 125cm. Jeśli chodzi o szybkość to spoko - paczuszka jest bardzo szybko i w zasadzie mi wystarcza. Nie w tym jednak problem. Krącą mnie czoperki i za takowym teraz się rozglądam . Co do marki to nie jest to na razie przesądzone za to moje finanse tak

Jedną z ewentualności, ktorą biorę pod uwagę jest dzikus. Sporo o nim napisano na forum co pozwala mi wnioskować, że jest tutaj duża grupa milośników i znawców tej machiny piekielnej. Proszę więc o weryfikacje mojej wiedzy na jego temat: Jest dość trwały, prosty w budowie i obsłudze , nie za duży , bardzo zwrotny, od dołu ciągnie jak marzenie - max to 140, mało pali, hamulce takie sobie, zawieszenie też. To bym przełknął - w końcu czoper to dostojna jazda, najlepiej głośna, z pewną dozą niespodzianki, bo z lektury postów wiem, że potrafi w najmniej spodziewanym momencie pochwalić się mocą i walnać w wydech potężna dawkę decybeli

. Niepokojący mnie element to napęd a właściwie pas - bo w RP jest drogi - coś ok. 1300 zeta a z zagrajnicy się dłuuugo czeka - 3 miechy :evil:. Czy coś sie w tym temacie zmieniło - były głosy, że w Polsce jakiś zakład robi takowe pasy - czy to już zweryfikowana wiadomość? Chętnie bym poznał adres takiej firmy

. Wreszcie ostatnie pytanie: znacie może jakieś pewne źródełka z których można LS'a (używanego i taniego - max 6000) kupić tak, zeby się na minę nie wtarabanić?
Pozdrawiam
Witek