Opona do GSXR!

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Super Sport, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: Emil

ODPOWIEDZ
wedkaa

Opona do GSXR!

Post autor: wedkaa »

Wiem,ze temat opon byl juz wielokrotnie poruszany na tym forum i przeczytalem juz dosyc duzo na ten temat jednak mam pytanie dotyczace dokladnie mojego modelu motocykla czyli Gsxr 600 srad rok 97.Z waszych opinii wynika,ze najlepsza opona jest Michelin Pilot Power jednak jest to bardzo droga opona jak na moja kieszen i pozatym wydaje mi sie,ze do mojego juz dosyc leciwego sprzeta nie bedzie chyba wskazana.Myslalem takze o Pirelli Diablo jednak sa rozne rodzaje (tak mi sie wydaje :D )tj.corsa,strada,supercorsa.Czym one sie roznia :?: Co mozecie mi poradzic :?: Moze cos innego w dobrej cenie :?: Jeszcze jedno-czy moge wsadzic opone 190 do mojego moto czy lepiej pozostac przy 180 :?: Macie jakies namiary na sklep ktory ma jakas dobra oferte :?: Wybaczcie tyle pytan na raz,ale mam niezbyt duze fundusze,a sporo do zrobienia przy moto i chcialbym sie Was dlatego poradzic co mozna dobrego kupic nie wydajac wielkich pieniedzy :?: :!:
Pepes

Post autor: Pepes »

Polecam gumy METZELER tylko RADIALNE jestem zdumiony przyczepnością tych opon jeżdżę na ich już 2 sezon w deszczu nie w deszczu, Ostatnio zrobiłem 160 kilometrów po mokrym a miejscami z piachem asfalcie i ani razu mi nie uciekła i naprawdę Trzymałem
motor na obrotach i dobrze się kładłem. Kolega ma podobny sprzęt jak ja i te same opony tak się kiedyś położył że popalił kant
gum ale gumy trzymały.
Gorąco polecam jeździłem na rudnego rodzaju oponach ale te są świetne i stosunkowo nie drogie.

PS. Dość szybko się nagrzewają
PS. Został bym przy 180
ant

Laczek do Gixxera

Post autor: ant »

szesc.
A co powiecie na temat Brigdestone Batlax BT 014. Takie mam w swojej suzi i takie wlasnie zalecaja w ksiazce serwisowej do 1000 k5. Wczesniej uzywalem BT012 w H...954 i naprawde nie moge zlego slowa powiedziec. W angielskim SB magazine sprzed miesiaca jest obszerny artykul i testy praktyczne wszystkich czolowych opon. wierzyc ni sie nie chcialo, gdy wyczytalem, ze srodkowa czesc opony Michelin Pilot sport moze rozgrzac sie do 110 st. celc. podczas ostrej torowej jazdy. Wspominajac o temperaturze dwoch moich kolegow przekonalo sie na wlasnej skorze co to znaczy zimne buty, gdy sie chce poszarzowac. wracajac do artykulu, gazetke przeczytalem od deski do deski i jak skrybniesz swoj adres na maila to moge ci ja przeslac. A moze to jest propozycja dla polskiej edycji SB, zeby zrobili przedruk( i tak co ktorys numer je widze, wiec jest nadzieja).
narka
Pit

Post autor: Pit »

BT014 to bardzo dobra guma, ustepuje jednak Michelin Pilot Power pod wzgledem przyczepnosci i ...zywotnosci. Kolega zalozyl BT014 do swojego GSXR-750 K6 i niestety opona 'skonczyla mu sie' po 2.800mil. Ja na swoich Pilot Powerach zrobilem juz 5.000mil i wyglada na to ze jeszcze 1.000mil dokrece :wink: Wracajac do tematu, Wedkaa szuka nieco tanszych opon, ale BT014 do tanich niestety nie nalezy.
ant

Tanie laczki do gsxr

Post autor: ant »

A moze warto zajrzec na Allegro. Opon wpip ( nie tylko nacinanych), a ceny naprawde atrakcyjne w tych "niespotykanych okolicznosciach przyrody" w porownaniu z "detalicznymi" :evil:
Obawiam sie, ze cena "Pilotow" w sklepie jest nieco wyzsza niz "Batlaxow"
wedkaa

Post autor: wedkaa »

EvilD
Strzelający z Rury
Województwo: -

Post autor: EvilD »

Apropos opon, to temat walkowalismy juz wiele razy, poszukaj na forum. Ale... jesli chodzi o Battlaxy, to fajne sa, ale tylko jak jest cieplo i sucho. W pozostalych warunkach wymiekaja szybciej niz pozostale. Pirelki Diablo to jak nazwa wskazuje, strada na ulice, corsa na tor :) Przy czym stricte na tor to opona nie jest, ale juz spokojnie mozna sie klasc ile fabryka daje :)
<----. Ból trwa chwile, chwała jest na wieki.
<----|========================
<----'
Quake
BS Brother
BS Brother
Województwo: lubuskie
Kontakt:

Post autor: Quake »

Witam
Batlaxów BT014 nie miałem ale miałem BT011 tj jak były oryginalne w K4 i raczej takie sobie Pilot sport OK pilot power OK dunlop D208 dobra ale popękała zaznaczam że nówka ze sklepu była, D209 OK ale szybko znika. :-( Miałem też Diablo corsa 2 letnią od Studiego i bardzo fajna choć cholernie miękka drze sie szybko ale trzyma. Coś tam jeszcze miałem ale nie pamiętam szybko sie ździerają i czasem mi coś umknie w sezonie :-P
Pozdrawiam 8)
GSXR1000K5 - przyjacielowi sprzedany, super przerobione a raczej to co z niego zostało.
HUSKWARNA- CROSS tez sprzedany, ale kiedyś wrócę !!!
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Suz ... 1000/50690
Jeśli wola kliknij http://www.pajacyk.pl/
.INTERCEPTOR.

Post autor: .INTERCEPTOR. »

Ja jeszcze nie mam doświadczenia jeździłem tylko na pilotach- teraz mam inną to się pochwale jak pobujam.
ODPOWIEDZ