podciśnienie gsx 600

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

szlosu

podciśnienie gsx 600

Post autor: szlosu »

Witam. Mam kłopot ze zlokalizowaniem miejsca gdzie powinien byc wpięty wężyk podciśnienia idący od kranika (gsx 600f 92r). Rozebrałem moto do zimowego przeglądu a teraz niepamiętam gdzie to wpiąć :oops: (gaźniki to chyba mikuni model M)
dzieki za pomoc
lukaszny

Post autor: lukaszny »

Skrajnie prawy gażnik (patrząc z pozycji siedzenia kierowcy) - na bocznej ściance jest wejście na węzyk podciśnienia.
szlosu

ok jeszcze jedno (patrząc z pozycji siedzenia kierowcy) o którą ściankę chodzi
jeśli o zewnętrzną to wszystko co tam jest jest zaślepione
(ale z tego co kojarzę i wypatrzyłem na fotach powinien być wypięty na króciec po prawej stronie tegoż gaźnika ale w środku jest wkręcona śrubka do regulacji )
czy to o ten króciec chodzi ?
sorki za to zamieszanie ale nie mogę odpalić moto
pozdro
Maryś
The Real One
The Real One
Województwo: dolnośląskie

Post autor: Maryś »

Witam, kórde tyle razy rozbierałem ale nie pamiętam, ale wiesz jak to możesz sprawdzić, napewno przychodzi do gaźników i do kranika ściągnij z kranika i sprawdzaj wszystkie wolne wyjścia z gaźników on jest stosunkowo cieńki więc powinieneś znaleźć wyjście z gaźników chyba gdzieś z boku gaźników ale nie pamiętam z którego to niew ważne jak znajdziesz jakiś wylot załóz wężyk a z tego końca co ściągnąłeś z kranika zatkaj kciukiem i zakręć rozrusznikiem powinieneś czuć na kciuku jak Ci zasysa skórę pulsacyjnie jak tak będzie załóż na kranik i nie martw się bo to musi być wtedy na 100% dobrze założone.

Ps. Szlosu dostałeś wkońcu ten opis GSXF 600 odemnie czy nie dotarł?
Pozdrawiam :peace:
tel. 601 141 765
Suzuki GSXF 600
Suzuki GSXR 750 SRAD
Suzuki GSXR 1000 K1
Suzuki GSXR 1000K6
Na chwilę obecną K... jednoślad Ninja 250R
szlosu

ok więc kłopot rozwiązany :D (to takie proste sposobem podanym powyżej)
jeszcze raz dzięki za pomoc

ps. opis doszedł ale tylko w pierwszej wersji bez możliwości powiększenia tz nie jestem w stanie odczytać tekstu. :?
ODPOWIEDZ