Gazniki - GSX-R 750 -> GSX750F. Czy ktos przeszczepił?
Moderator: Emil
Gazniki - GSX-R 750 -> GSX750F. Czy ktos przeszczepił?
Czy ktokolwiek probowal zrobic taki przeszczep? Fizycznie najprawdopodobniej mozna to zrobic w 40 minut. A jak rezultat? Czy konieczna jest wymiana gum laczacych gazniki z silnikiem? Oczywiście mowa o olejaku. Z tego co wyszukałem, eFka ma gazniory o srednicy 36 mm, Rka - 38 mm
witam teraz ja sie pochwale jesli chodzi ci o przeszczep gaznikow od gsxr do gsxf , nie wiem ,ale polecam inne rozwiazanie - nowsze gazniki z gsxf 750 z roku 2000 cz cos , sam mam takie gazniki z czujnikiem polozenia przepustnicy w swoim olejaku z 89 r i chwale sobie ten myk po primo odpalanie motocykla odbywa sie bez najmniejszego problemu , no chyba ze moto stoi z 3 miechy i brak paliwa w komorach , ale to inny temat , drugie primo ultimo to na zimnym silniku obroty wzrastaja stopniowo a nie jak w orginalach , odrazu 3 tys i wtedy silnik dostaje tak po dupie ze jeczy ''zgas mnie ty barbarzynco'' trzecie priomo ultimo moc motocykla jest wieksza, o ile kucy tego nie wiem ale motocykl przyspiesza duzo lepiej i spalanie jest do przyjecia czyli trasa 6 l a miasto do 8 l nawet mniej , wiec polecam taki przeszczep nizeli od gsxr , byc moze pasuja jakims cudem ale cz warto podnosci koszty i nie byc pewnym , moja sugestia i dobra rada zostaw tak jak jest albo zmien na te od nowszego jajca a nie zawiedziesz sie , jedyny problem to linka gazu ktora musisz miec tez od nowego gsxf , po zamontowaniu synchronizacja i w droge